E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSigara tiryakilerine müjde!---

Sigara tiryakilerine müjde!

Sigara tiryakilerine müjde!
26 Kasım 2015 - 11:05 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı sigaradan kurtulmak isteyenlere ücretsiz 600 bin kutu nikotin bandı dağıtacak

Türkiye’deki sigara içen kişi sayısını azaltmak için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Sağlık Bakanlığı, sigarayı bırakmak isteyen tiryakileri sevindirecek yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Milyonlarca tiryakiye sigarayı bıraktırmak için “ALO 171 Sigara Bırakma” hattını kuran, kapalı alanda sigara yasağı getiren, ücretsiz sigara bıraktırma ilacı dağıtan ve sigara bıraktırma polikliniklerini verimli hale getiren Sağlık Bakanlığı, şimdi de tiryakilere nikotin bandı dağıtacak. Bakanlık, nikotin bağımlılığının tedavisinde sigarayı bırakmaya yardımcı olarak kullanılan nikotin bantlarından 600 bin kutu satın alacak. 15-17,5 miligram içeren bantlardan 400 bin kutu ve 25-35 miligram içeren bantlardan 200 bin kutu nikotin bandı için ihaleye çıkan Bakanlık, kutuların üzerine ‘Sağlık Bakanlığınca parasız verilir, satılamaz’ şeklinde kırmızı renkte bir uyarı yazısı yazacak. Nikotin bandı çocuklar için güvenli bir kutu içinde ve bir pakette 7 tane olacak.  İhaleyi kazanan firma nikotin bantlarını en geç Bakanlığa 1 Nisan 2016 tarihine kadar teslim edecek. Teslimatın ardından bantların dağıtımına başlanacak.   

“KEŞKE BIRAKSA”
 
Öte yandan Bakanlık, daha çok özel firmaların son dönemde kullanmaya başladığı internet üzerinden “canlı destek” uygulamasını hayata geçirdi. Alo 171 sigara bıraktırmanın internet sitesine giriş yapanları ‘Size nasıl yardımcı olabilirim?’ diyerek karşılanmasını sağlayan Bakanlık, uygulama sayesinde sigarayı bırakmaya ilişkin vatandaşın her türlü sorusunu cevaplamaya başladı. Ayrıca Bakanlık, “Keşke bıraksa” ismini verdiği ilginç bir uygulamayı da hayata geçirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)