E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSİDEMİR'de işçi isyanı---

SİDEMİR'de işçi isyanı

SİDEMİR'de işçi isyanı
11 Kasım 2015 - 02:39 borsagundem.com

Erol Evcil'in sahibi olduğu Sivas Demir Çelik İşletmeleri işçileri ücret alamadıkları gerekçesiyle yürüyüş yaptı, polisin müdahalesiyle arbede yaşandı

Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil'in sahibi olduğu  Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle kent meydanında protesto yürüyüş yapan yaklaşık 150 işçiyle polis arasında arbede yaşandı.

SİDEMİR'de çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücretlerinin ödenmediğini öne süren yaklaşık 150 işçi kent meydanında toplanarak bu duruma tepki gösterdi.

'Sivas uyuma emekçine sahip çık', 'Direne direne direnişle zafere' yazılı pankartlar açarak çeşitli sloganlar atan grup, bir süre sonra İnönü Bulvarı üzerine çıkarak caddeyi çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Grup cadde üzerinde kısa süreli oturma eylemi yaparken bazı araçlar kaldırımlara çıkarak yola devam etti. İşçiler daha sonra 'Vali buraya' sloganları atarak, Sivas halkına sesini duyurmak için İnönü Bulvarı üzerinde yürümek istedi.

Ancak polis gruba izin vermedi. İşçilerin ısrarı üzerine polis ile işçiler arasında yaklaşık 5 dakika süren bir arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinin yetersizliği nedeniyle işçiler polis duvarını aşarak yürümeye devam etti.

Polis emirleri zaman zaman işçileri megafonla uyararak yaptıklarının suç olduğunu ve kaldırıma çıkmalarını istedi ancak işçiler yolda yürüyemeye devam etti. Sık sık oturma eylemi yapan grup polis eşliğinde Sivas Devlet Hastanesi önüne kadar geldikten sonra tekrar kent meydanına döndü.

'FABRİKA MAFYANIN ELİNDE'

Burada işçiler adına açıklama yapan Yılmaz Çetin, maaşlarını alana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Sivas Demir Çelik Fabrikası mafyanın elinden kurtulup Sivas'ın olana kadar, buradaki emekçilerin hakkını alana kadar eylemlerimizi devam edecektir. Bunu bütün Sivas halkı bilsin ve bize desteğe gelsinler. Gerekirse kendimizi yakmayı, açlık grevi yapmayı ve Ankara'ya gitmeyi de düşünüyoruz. Çünkü aramızda durduramadığımız arkadaşlar var. Rica minnet durdurduğumuz arkadaşlar var. Ama açlık nereye kadar durdurulur. Biz burada Türk vatandaşı değiliz Suriyeliyiz. Bize ona göre yardım etsinler." dedi.

Grup açıklamanın ardından 10 Kasım nedeniyle saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)