E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSetur yurtdışı atağına hazırlanıyor---

Setur yurtdışı atağına hazırlanıyor

Setur yurtdışı atağına hazırlanıyor
04 Ağustos 2015 - 04:01 borsagundem.com

Avrupa'nın en büyük marina zincirlerinden Setur, Yunanistan'da 2 marinanın daha işletmesini almak üzere görüşmelere başladı

Toplam 6 bin 58 yat bağlama kapasitesine sahip Türkiye’deki 10 ve Yunanistan’ın Middili adasındaki bir marinası ile Avrupa’nın en büyük marina zincirlerinden Setur, Yunanistan’da 2 Marina’nın daha işletmesini almak üzere görüşmelere başladı. Hülya Güler'in Hürriyet'te yer alan haberinde, Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, Türkiye’nin en eski turizm şirketlerinden Setur olarak 50 yılda edindikleri deneyimi artık uluslararası arenaya taşımak istediklerini söyledi. Bu kapsamda marinacılığın yanı sıra duty free işletmeciliğinde de yurtdışındaki fırsatları değerlendirdiklerini kaydeden Özbey, “Şu anda Yunanistan’da 2 marina ile görüşüyoruz. Başta Yunanistan olmak üzere Akdeniz çanağındaki tüm işleri takip ediyoruz” dedi. Maliyetler düşünüldüğünde marinacılığa yapılan yatırımların kısa vadede çıkarılamayacağını söyleyen Özbey, “Ancak Koç Grubu olarak bu alandaki yatırımlarımızı sektörün de gelişimine katkıda bulunmak amacıyla artırmaya devam ediyoruz. Biraz da sosyal bir misyon olarak gördüğümüz marinacılıkta yıllardır Türkiye’de turizm için taşıdığımız bayrağı bundan sonraki süreçte yeni işbirlikleri ile uluslararası arenaya da açmak istiyoruz” diye konuştu.

PETROL KADAR DEĞERLİ

Setur Marinas organizatörlüğünde gerçekleşen Ege Yat Rallisi’nin açılışında bir araya geldiğimiz Özbey, marina işletmeciliğinin yanı sıra duty free işletmesi, acentacılık ve özel uçak kiralama alanında faaliyet gösteren Setur’un Kalamış Marina dahil yeni dönem planlarını anlattı. 2023 hedefleri kapsamında marina kapasitesini 30 bine çıkarmak isteyen Türkiye’nin şu anki kapasitesinin 20 bin olduğunu hatırlatan Özbey, şöyle konuştu: “Kurucumuz Vehbi Koç, bundan 50 yıl önce Setur’u kurarken, ‘Turizm petrol kadar değerlidir’ diyerek, sektörün ülke ekonomisi için önemine dikkat çekmişti. Bugün gelinen noktada turizm sektörünün Türkiye’ye her açıdan katkıları ortada.”  

KEŞKE 5-6 RAKİBİMİZ OLSA

Özbey son dönemde özellikle Akdeniz çanağında marina işletmeciliğinde oldukça aktif olan doğuş grubu ile rekabet konusunda, ise “Biz gelişmeleri oldukça olumlu buluyoruz. Keşke Koç Grubu, Doğuş Grubu gibi 5-6 büyük kuruluş daha Türkiye’den çıksa ve marina alanında yatırımlarını artırsa. Biz onları rakip olarak görmüyoruz. Onlar da sektörü büyütüyor. Koç Grubu gibi bu alanda bayrak taşıyor” değerlendirmesini yaptı.

KALAMIŞ’TA YENİDEN İHALEYE GİREBİLİRİZ

KALAMIŞ marinada belediye imar planında değişikliğe gidildiği için Setur’un da 664 milyon dolar işletme bedeliyle kazandığı ihaleden çekildiğini hatırlatan Üstün Özbey bundan sonraki sürece ilişkin şunları söyledi: “Şimdi ihalede ikinci olan şirket durumu değerlendiriyor. Eğer onlar da bu şartlarda olmayı istemezlerse üçüncüye gidilecek. İhalede ikinci ve üçüncünün de çekilmesi ve ihalenin yenilenmesi durumunda şartlara bakacağız. Eğer şartlar bizim için uygun olursa ihaleye yeniden girebiliriz. Şu anda denizseverlerin ihtiyaçlarının aksamaması için Kalamış’ta hizmete devam ediyoruz.” Rekabet Kurulu’nun Yıldız Holding’den aldıkları Beta ve Pendik marinaların Koç Grubu’na devrine onay vermemesi konusunda ise Özbey, “Henüz gerekçeli kararı görmedik. Gördükten sonra değerlendireceğiz” demekle yetindi.

ÖZEL JETLERİMİZİ KOÇ AİLE’SİNE DE KİRALIYORUZ 

SETTUR’un Setair şirketi ile özel jet kiralama alanında da faaliyet yürüttüğünü kaydeden Üstün Özbey, şunları anlattı: “3 yolcu jeti, bir deniz uçağı ve iki tane de helikopteri ile Türkiye’nin en büyük özel uçak filosuna sahibiz. Yakında okyanus ötesi uçabilen bir jetimiz daha olacak. Koç Ailesi’nin fertleri dahil özellikle iş dünyasına ve özel etkinlikler için hizmet veriyoruz. Koç ailesi fertlerini her uçuşları fatura ediliyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)