E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSerbest bölgelerde TL dönemi---

Serbest bölgelerde TL dönemi

Serbest bölgelerde TL dönemi
11 Mayıs 2017 - 10:03 borsagundem.com

Serbest bölgelerde dövizle ödeme zorunluluğu kaldırıldı. Diğer ülkelerle yapılacak ticaret dışında kalan tüm ödemeler Türk Lirası ile yapılacak.

Bakanlar Kurulu, Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar’ı yeniden düzenledi.

Buna göre serbest bölgelerde, diğer ülkelerle yapılacak ticaret hariç tüm ödemeler TL ile yapılacak. Diğer ülkelerle yapılan ticarette ise istenilmesi halinde yine TL ile ödeme yapılabilecek.

Kira, ruhsat, izin belgeler ile işleticiler tarafından sağlanan hizmet ve faaliyetlere ilişkin tarife ve ücretler TL üzerinden belirlenerek ödenecek. Tarifelerin TL olarak belirlenmesine ilişkin işlemler kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde tamamlanacak. Serbest bölgelerde TL ile yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Dün yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile birlikte, 16 Ağustos 1985 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Serbest Bölgelerde Türk Lirasıyla Yapılabilecek Ödemelere Dair Karar yürürlükten kaldırıldı.

Yürürlükten kaldırılan kararda, serbest bölgelerdeki faaliyetler ile ilgili her türlü ödemelerin 3218 sayılı Kanunda belirtilen dövizle yapılması öngörülüyordu.

Ayrıca, bölgede yatırım sırasındaki mal ve hizmet bedelleri ile işçi ücretleri ile kiraların TL ile ödenebileceği ifadesi yer alırken, sadece Bölge Müdürlüğü ile bu bölgelerdeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara bütün ödemelerin TL ile yapılması hükme bağlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)