E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporŞenol Güneş: Git derlerse...---

Şenol Güneş: Git derlerse...

Şenol Güneş: Git derlerse...
30 Mayıs 2017 - 14:09 borsagundem.com

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluk sonrası basın toplantısı düzenledi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluklarını ilan etmelerinin ardından basının karşısına geçti.

İşte Güneş'in açıklamaları:

"Biz şampiyon olarak sezona girdik bu yüzden hedef takımdık. Biz işimizi başarmak için şampiyonluk ötesi bir yetenek ortaya koymalıydık. Bazılarını yaptık, bazıları eksik kaldı. Başta başkan ve yönetim olmak üzere herkes çok emek verdi. Yönetim başlattı biz elemanlar devam ettirdik. Biz saha içinde de saha dışında da aileydik. Efendi olmaya, futbolun doğrularını yapmaya çalıştık. Kimse bize puan vermedi. Sonuçlar ne olursa olsun değerlerimizden vazgeçmedik. Biz işimizi başarmak için şampiyonluk ötesi bir yetenek ortaya koymalıydık. Bazılarını yaptık, bazıları eksik kaldı. Bu yıl emeğimizin karşılığını aldık. Gelecek yılın da ilk adımını attık. Ne kazanacağımız değil, ne yapacağımız da önemli. Hiçbir yarışmada ezilmedik. Elimizden geleni samimiyetle yaptık. Futbolun bir oyun olduğunu, hesaplaşmanın olmaması gerektiğini gösterdik. Bizde kin, nefret olmaz. Diğer takımların eksikleri bizim yanlışlarımızı kapatmaz. Bu düşünceyle mücadele ettik. 1967'de futbola başladım, 2017'deyiz, 50 yılımdayım. 1977'de evlenmiştim. Hep 7 var. Trabzon'da evimin kapı numarası da 7'ydi. Sezon henüz bitmedi. Şampiyon olduk ama son maça odaklandım."

"BEŞİKTAŞ'TA SEVİLİYORUM"

"Beşiktaş'ta seviliyorum. Bunu hissediyorum. Ben de onları seviyorum. Bursa ve Trabzon'u da sevdim. Fenerbahçe semtinde oturuyorum, hiçbir saygısızlık görmedim. Kulüpteki herkesle oturup konuşacağım. Daha büyük başarılara da imza atmak gerekiyor. Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştireceğiz. Futbol ahlaklı insanların işi. Bunu bozmak isteyenleri aramıza sokmayalım. Maçtan sonra başkanın kızını ağlarken gördüm ben de ağladım. Ama ben bunu gösteremem. Dik durmak zorundayım. Eşime söylediğim benim değil Mevlana'nın sözüdür. Mevlana'yı herkes iyi okusun. Bu ülkeye hiçbir sıkıntısı olmaz! Buradan nasıl bir anlam çıkardılar. O tip insanlar haindir. Ahlaksızdır. O tip insanlar yazar, alim olamazlar! Değişikliğe kucak aç, değerlerini kaybetme. Öyle bir yere tutun ki sürüye sürüye seni cennete götürsün."

"BENİ ORAYA BURAYA GÖNDERİYORLAR"

"Beni Trabzon'a gönderiyorlar ama bu doğru değil ben Beşiktaş'ta çalışıyorum. Beni oraya buraya gönderiyorlar şaşırıyorum. Ben mutluyum burada, ben çalışıyorum zaten. Bana o çamuru atma, bana yakışmaz bu. Bir antrenör ya çalışır, ya başka bir yere gider ya da görevi bırakır. Ben Beşiktaş'ta çalışıyorum. Bu kadar basit. 1.5 - 2 ay önce yönetim kurulu, benimle konuşmaya geldi. İçime sinmedi ama ne dedilerse kabul ettim. O ara kafa karıştı. Benim yerime başka biri olsaydı o karmaşıklıktan şampiyonluk kaçabilirdi. Fenerbahçe'yi oyun alarak ezdik. Son 15 saniyede bir mucize oldu, kendi kalemize attık. Adamların atağı yok."

"GİT DERLERSE GİDERİM"

"Kulüp başkanı bana anlaşmamıza rağmen 'git' derse giderim. Fatih Hoca nasıl ayrıldı Galatasaray'dan? Kolaydır yani. Bir tane stoper alacağız. Başkan da biliyor, yönetim de biliyor. Kalanlara gidenlere kararı yönetim verecek. 'Milli Takım'a gidecek' diyorlar. Ayıp ya ayıp! Orada arkadaşım var. Bırakın bu çağ dışı şeyleri. Aşın kendinizi biraz. Beşiktaş'la anlaşma konusunda sorun olmaz. Başkan da söyledi. Ama ben gidersem de buraya hiçbir şey olmaz. Ben kulübün çalışanıyım. Başkan isterse kalırım, istemezse giderim. Daha ne söyleyeyim? Ben geldiğimde 1 yıl sözleşme istedim. Eğer 3 yıl isterlerse fikirlerimi söylerim. Henüz bunu konuşmadık. Benim başkanla ve yönetimle bir sorunum yok. Bana ayrıl demediler, ikili konuşma daha yapmadık."

"MARCELO'YU TRABZONSPOR'A İSTEDİM"

"Ben gelirken Demba Ba'nın gitmesini istemiyordum ama gitti. Finansal durum bunu gerektiriyordu. Kiralık oyuncularımız var durumları belli değil. Marcelo'yu ben Trabzonspor'da çalışırken oraya istemiştim. O zamanlar 4 milyon Euro'ydu, gençti, PSV'ye gitti. Ben Quaresma'nın kalmasından yanayım. Savunmaya da en bir stoper alınmasını istiyorum. Gidenler de olacaktır. Yıldız tarifini neye göre yapıyoruz? 'Güneş' battığı zaman 'yıldızlar' çıkar. Oğuzhan sakatlandı, Talisca sakatlandı, Gökhan Gönül'ün ayağında kırık vardı ama bunu medyaya söylemedik. Biz yan sahayı alıp yatırım yapmak istiyoruz, alamıyoruz. Ama Başakşehir'e tesis veriliyor. Başakşehir şampiyon olsaydı ayıp bize yazılacaktı. Çünkü diğerleri geride kalmıştı. Birinciliği boş bırakıyorum. En iyi ikinci biziz. Önümüzdeki hedef ülkenin en iyi takımı olmak. Manchester United oyun olarak tartışılırken, ben de onlara olumsuz bakarken gittiler, UEFA Kupası'nı aldılar. Ben Avrupa'da final oynasaydım ve ligde sıkıntılı olsaydım. Avrupa'ya önem verirdim. Oradan giderdim çünkü Şampiyonlar Ligi'ne. Şampiyonlar Ligi'ne katılmalıyız. Alt yapıdan Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak oyuncular yetiştirmeliyiz. Dortmund'un City'nin genç oyunculara verdiği parayla biz oyuncu alıyoruz. Böyle takımlarla yarışıyoruz. Geçer miyim? Geçerim."

"Çin ile ilgili konuştu başkan. Ama ben bunu erken buluyorum. Biz hazır değiliz. Niyet olarak doğru tabii. Proje doğru. Gülen derken gülen bir insandan bahsediyorum. Türkçe bilmiyorlar. Şimdi bir laf edeceğim, hakaret diye geçer mi bilmiyorum. Kore'ye gidecektim. Gençler turnuvası var diye. Şimdi gitsem 'vay anasını nereye görüşmeye gitti' diyecekler diye gitmedim. Ben Milli Takım'dan gönderildim. Hala param var orada. Gitsem alırım ama almıyorum. Gaziantepspor'u yenerek şampiyon olacağımızı yazdınız! Biz korkuyorduk, çekiniyorduk. Her maç zordur. Ama kazandık."

"Beşiktaş sizin için son nokta mıdır?' sorusuna Şenol Güneş: "Öldürme şimdi beni, daha dur."

"Ben de iyi işler yaptım ama bu eser benim eserim değil. Yönetim kurulu ve başkan çok sıkıntılardan çıkarak buraya geldi."

"Ersun'un son maçtaki durumuna çok üzüldüm. Taraftar, hocayı yok sayarak onu kulübeye mahkum etmemeli."

"Trabzonspor'da 82 puan aldım. 2. olduğumuzu söylüyorlar. Benim hakkımı yediler! Bir ara Karabükspor'u dünyanın en iyi takımı yaptık. Hocasını Galatasaray'a aldık. Karabük az daha küme düşüyordu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)