E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞehitlik'teki AK Parti iftarında ezan kazası---

Şehitlik'teki AK Parti iftarında ezan kazası

Şehitlik'teki AK Parti iftarında ezan kazası
20 Haziran 2016 - 01:22 borsagundem.com

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Gelibolu Şehitler Abidesi önünde düzenlenen iftarda top erken patlatıldı, ezan yaklaşık iki dakika önce okundu. Protokoldekilerin uyarısıyla ezan yarıda kesildi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi önünde 2 bin kişinin katılımıyla iftar yapıldı. İftarın açılmasına dakikalar kala topun erken atılmasıyla ezan yaklaşık iki dakika önce okundu. Protokol masasında oturanların uyarmasıyla hoca ezanı yarıda kesti.

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitler Abidesi'nde Ramazan Ayı münasebetiyle her yıl iftar veren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı bu yılda iki bin kişinin katılımıyla şehitlerin huzurunda iftar verdi. İftar yemeğine AK Parti Çanakkale Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Partili İstanbul İlçe Belediye Başkanları katıldı.

İftardan önce konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Atalarımızın huzurundayız. Milletimizin dirilişinin sahne olduğu Çanakkale'deyiz. Allah Çanakkale'yi bu anlamda zaferle tanıştıran atalarımıza Galiçya'da Balkanlar'da, Rumeli'de, Bosna'da, Yemen'de, Kutül Amere'de canlarını bu millet için, bu coğrafya için feda eden isimleri bile kaybolmuş şehitlerimizi rabbimden gani gani rahmet eylesin. Biz şunu çok iyi biliyoruz: AK Parti olarak davamızın, varlığımızın geleceğimizin tek ve tek yolu bu şehitliği anlamaktan geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli söyler. Sizim tek bir gayemiz var der. Vatana, millete bayrağa hizmet. Biz 21'inci yüzyılda o Akif'in dediği gibi 'Kimi Hindu, kimi Yamam, kimi bilmem ne bela' diyordu ya merhum Mehmet Akif. Şimdi de biz diyoruz ki herkesin şunu tekrar tekrar hatırlaması lazım. Kimi PKK'lı, kimi DHKP-C'li, kimi paralelci siyasete bürünmüş hainler, bugün bu ülkeye millete ne yapılıyorsa, şuanda aynı şeyi yapmaya gayret ediyorlar. Onunu için ramazan uyanmamızsa vesile olsun diyorum. Tekrar ayağa kalkmamıza vesile olsun diyorum. Ve yürekten inanıyorum ki, kuruluşunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşüremez. Hamurunda Çanakkale olan bir milleti kimse düşman yapamaz" dedi.

İl Başkanı Temurci'nin konuşmasının ardından iftar programı Kur-an Tilavetiyle devam etti. Kur-an tilaveti sonrası iftarın açılmasına dakikalar abidenin denize bakan kısmında havai fişek atışıyla hoca ezanı okumaya başladı. Ezana yaklaşık 2 dakika var gerekçesiyle protokol masasında oturan bir yetkili ezanı okuyan hocayı uyardı. Hoca ezanı yarıda kesti. Ezanın erken okunmasıyla birlikte bazı vatandaşlar orucunu erken açtı. İki dakika bekleyişin ardından saatlerine bakan vatandaşlar ezan okunmadan orucunu açtı.

İftar duasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, "100 yıl önce bu topraklarda hemen yanımızda Yahya Çavuşlar, diğer dostlarımız şehitlerimiz bedel ödediler. Seyit Onbaşı'lar bedel ödediler. Ama biz daha özgür bir ülkede yaşayalım diye. Daha gelişmiş bir ülkede yaşayalım diye bedel ödediler. Dünya da 7 düvele nasıl dik durulurmuş herkese gösterdiler. Çanakkale'yi Türkiye'nin önsözü yaptılar. Çanakkale'yi milli şuurun başkenti yaptılar. Bugünde İstanbul İl Başkanlığı'mız bu ruhu göstermek için Çanakkaleli kardeşlerimiz ile aynı sofrada aynı çorbaya kaşık salladılar. İstiyoruz ki bu dostluk ortamı, bu kardeşlik ortamı her tarafta olsun" diye konuştu.

İftar programı duanın ardından karşılıklı hediye takdim töreni ve akşam namazının kılınmasının ardından sona erdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)