E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞehitler son yolculuğuna uğurlandı---

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı
23 Temmuz 2014 - 04:56 borsagundem.com

Ceylanpınar'da Suriye'den yasa dışı geçiş yapmak isteyen grubun saldırısında şehit olan Dövüşken ve Sarıkaya memleketlerinde törenle toprağa verildi

Ceylanpınar ilçesinde, Suriye sınırından yasa dışı geçiş yapmak isteyen grubun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade er Berat Sağırkaya'nın cenazesi memleketi Çamardı ilçesinde toprağa verildi.

Sağırkaya'nın (21) naaşını Gaziantep'ten getiren helikopter, Demirkazık Dağı'nda bin 600 rakımlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait futbol sahasına indi. Çamardı ilçe Jandarma Komutanlığı askerleri tarafından alınan şehidin naaşı, cenaze aracıyla Burç köyündeki baba ocağına getirildi.

Burada şehidin yakınları fenalık geçirdi. Helallik alınmasının ardından Sağırkaya'nın cenazesi köydeki alanda İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından kıldırılan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene şehidin annesi Nebile ile kız kardeşi Gamze Sağırkaya ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Niğde Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu, Abdullah Uçgun, Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Şafak Doğan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye sınırından yasa dışı geçiş yapmak isteyen grubun silahlı saldırısı sonucu bir asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı. Yaralılardan durumu ağır olan Berat Sağırkaya, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sabaha karşı şehit olmuştu.



ANTAKYA'DA DA GÖZYAŞI

Suriye sınırından Ceylanpınar'a girmek isteyen silahlı grupla askerler arasında çıkan çatışmada şehit olan er Adem Dövüşken'in cenazesi, memleketi Hatay’da toprağa verildi.
Çatışmada şehit olan Adem Dövüşken’in cenazesi merkez Antakya ilçesine bağlı Büyük Dalyan Mahallesi İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döken annesi Süheyla ve babası Musa Dövüşken ayakta durmakta güçlük çekti.
Okul bahçesinde kılınan cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi toprağa verildi.
Şehit Adem Dövüşken’in cenazesine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, askeri ve sivil erkan ve CHP Hatay milletvekilleri katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)