E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSEC’ten KPMG’ye ‘eksik denetim’ cezası---

SEC’ten KPMG’ye ‘eksik denetim’ cezası

SEC’ten KPMG’ye ‘eksik denetim’ cezası
16 Ağustos 2017 - 11:45 borsagundem.com

Dünyaca ünlü denetim ve danışmanlık şirketi KPMG’ye, 2011’de yaptığı bir denetlemede eksiklik ve yatırımcıya yanlış bilgilendirme suçlamasıyla 6 milyon dolar ceza kesildi.

BORSAGUNDEM.COM

ABD’nin SPK’sı SEC, küresel denetim devi KPMG’ye ceza kesti. SEC açıklamasında, ABD merkezli petrol ve gaz şirketi Miller Energy Resources'ın denetimindeki eksikliklerden ve yatırımcıların "enerji şirketi hakkında yanlış bilgilendirildik" şikayetlerinden dolayı KPMG’nin toplam 6.2 milyon dolar para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Araştırmaya göre Miller Energy’nin Alaska’daki 480 milyon dolarlık petrol kuyularının değerinin çok altında satıldığı öne sürüldü.

SEC'in Atlanta Bölge Ofisi Direktörü Walter Jospin konuyla ilgili olarak, "Denetim firmaları müşterilerinin işletmelerine hakim olmalı. KPMG, petrol ve gaz özelliklerini doğru değerlendiremedi ve şirketi yanlış yönlendirdi. Bu da şirketin yaklaşık yarım milyar dolarına mal oldu” diye konuştu. .

Suçlama hakkında dünyaca ünlü vergi ve danışmanlık firması KPMG bir açıklama yapmadı. Ancak Miller Energy'den alınan tüm denetim ücretlerini, faiz maliyetlerine ek olarak 1 milyon dolar cezayı ve SEC’den gelen  4.7 milyon dolar cezayı ödemeyi kabul etti. Ayrıca SEC'in talebiyle denetim kontrolü kalitesini iyileştireceği belirtildi.

KPMG, 2011 yılında Miller Energy'nin dış denetçisi olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)