E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC’ten ABD’li şirkete Libya’da rüşvet cezası---

SEC’ten ABD’li şirkete Libya’da rüşvet cezası

SEC’ten ABD’li şirkete Libya’da rüşvet cezası
28 Ağustos 2018 - 11:56 borsagundem.com

Amerikalı yatırım şirketi Legg Mason, Libya’da rüşvet dağıtmakla suçlandı. 35 milyon dolar ceza kesildi. Şirket ödemeyi kabul etti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin SPK’sı SEC, ABD’li yatırım şirketi Legg Mason’a, Libya’da bazı hükümet yetkililerine rüşvet vererek, Yabancı Ülkelerde Yolsuzluk Uygulamaları Kanunu'nu (FCPA) ihlal ettiği suçlamasında bulundu. Şirket yaklaşık 35 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

SEC'in soruşturmasına göre, 2004 ile 2010 yılları arasında eski bir Legg Mason varlık yönetimi şirketi olan Permal Group, Libya'da devlete ait finans kuruluşlarından yatırım işlerini almak için bir Fransız finans hizmetleri şirketi ile ortak oldu. Ortaklar, yatırımlarını güvence altına almak amacıyla Libyalı yetkililere rüşvet verme planı yaptı. Planın sonucu olarak, iddiaya göre Legg Mason, Permal aracılığıyla dağıtılan 31,6 milyon dolar karşılığında yaklaşık 1 milyar dolar kazanç elde etti. Ayrıca SEC şirketlerin rüşvet için birbirleri arasında, “yemek pişirme" terimini kullandığı ortaya çıktı.

SEC'in suçlaması üzerine, Legg Mason 27.6 milyon dolarlık haksız kazanç cezasına ek olarak 6.9 milyon dolar daha ödemeyi kabul etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akın28 Ağustos 2018 20:36

    31,6 milyon $ rüşvet + 35 milyon $ ceza ile toplamda 66 milyon dolarlık bir yatırım sonucunda 1 milyar dolarlık kazanç. kim demiş rüşvet suç diye, ya da kim demiş suç işlersen başın yanar diye !!!

  • Lale28 Ağustos 2018 16:01

    Bunu da feto yaptı?