E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSeçimin ardından Türk varlıkları pozitif ayrışıyor---

Seçimin ardından Türk varlıkları pozitif ayrışıyor

Seçimin ardından Türk varlıkları pozitif ayrışıyor
28 Haziran 2018 - 12:39 borsagundem.com

Seçimin sona ermesiyle birlikte Türk Lirası ve Borsa İstanbul'da pozitif hareket görülüyor

Türk varlıklarında seçim sonrası pozitif ayrışma devam ederken, TRY değer kazanımı ile gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Yurt içi dinamiklerde kabineye ilişkin olumlu beklentiler fiyatlama tarafına yansıyor görünmektedir. Seçimden sonra USD karşısında %1,53 değer kazanan TRY, EM paraları içindeki en iyi performansı göstermektedir.

Yabancı yatırımcının kısa vadede cevabını aradığı soruların başında Kabine, ekonomi yönetimi ve OHAL’in durumu yer almaktadır. Kabine ve ekonomi yönetimine ilişkin olumlu beklentiler, seçim sonrası performansta etkili olurken Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim sonrası ilk görüşmelerinde OHAL’in uzatılmayacağına dair mutabakata varılmış olması haberi de kurun geri çekilmesine dayanak oluşturmuştur.

Çin’de görülen finansal sistem endişeleri, ABD – Çin ticari gerilimi ve İran – ABD haber akışı kaynaklı olarak EM’lerdeki negatiflik artmıştır. Bu negatif EM haber akışına rağmen 10 yıllık tahvil faizimiz gerilemeye devam ederek tahvillerimize olan girişi teyit etmektedir. 1 yıllık TRY Londra swap faizi de %19,08’e doğru düşerek iç piyasamızdaki TRY faizi ile arasındaki makası daraltmıştır. Bu hareketler TRY üzerine olumlu etkide bulunmaktadır.




Seçim öncesinde piyasanın zorlanmış olduğu dönemde Borsa İstanbul 100 endeksinin 12 aylık beklenen F/K oranı 10 yıllık ortalama seviyesinin altında seyretmiştir. Bu dönemde birçok sektörde F/K ve PD/DD oranları tarihsel ortalama ve global emsal ortalamalarının altında kalarak iskontolu bir görüntü çizmiştir. Borsa İstanbul 100 endeksinin 12 aylık beklenen F/K’sı şu anda 6,33 seviyesinde ve 10 yıllık ortalama olan 8,97’ye göre %42 iskonto sunuyor. Benzer iskonto Borsa İstanbul 100 endeksi ve MSCI EM endeksi mukayesesi ve bankacılık sektörü hisselerimiz için de geçerlidir. Grafikte 6,33 F/K’nın daha altında olan seviyelerin Lehman Brothers dönemine, yani global kriz dönemine denk geldiği görülmektedir. Yurtdışı kaynaklı büyük bir borsa çöküşü gelmezse, lokal faktörler açısından BİST 100 de kötü ihtimalleri fiyatlamış görünmektedir, bu uzun vadede piyasada pozisyonlanmak için fırsat olabilir.

Enver Erkan - GCM Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)