E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçimden sonra yeni çözüm süreci sinyali---

Seçimden sonra yeni çözüm süreci sinyali

Seçimden sonra yeni çözüm süreci sinyali
17 Mayıs 2018 - 21:43 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, seçimden sonra yeni bir çözüm süreci başlayabileceğini ifade etti

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik Haberturk'ten Kübra Par'a konuştu. Çevik "Türkiye ABD ile ilişkilerine nokta koyamaz ama virgül koyabilir" dedi.

İlnur Çevik, Türkiye'nin ABD'ye rağmen Afrin'e girdiğinin altını çizdi. ''Türkiye eskiden böyle adımlar atamazdı zayıf bir ülkeydi" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye ABD ile ilişkilerine virgül koyabilir mi sorusuna, Çevik ''Türkiye yapamaz denilen adımları attı, Afrine'e giremez denildi girdi, El Bab'a giremez denildi girdi'' cevabını verdi.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

İlnur Çevik, İsrail konusunda, ilişkilerin iptali durumunda Filistinlilerin zarar göreceğini ifade etti. İsrail ile Türkiye'nin Suriye'de bazı karşılıklı çıkarları olduğunu düşünen Çevik, ''İsrail Türkiye'yi kolay kolay bir kenara itemez, Türkiye de İsrail'i itmek istemez'' dedi. Arap ülkelerinin bir kısmının Filistin'e arkalarını dönerek İsrail ile beraber haraket ettikleirni ve HAMAS'a karşı adım attığını belirten Çevik, Kudüs sözkonusu olduğunda ise durumun değiştiğini belirtti. 

Türkiye'nin itirazının medya önünde kalıp kalmadığının sorulması üzerine İlnur Çevik, Afrin konusuna atıf ile Türkiye'nin akıllıca girişimler ile olayları kendi lehine çevridğini hatırlattı ve Türkiye'nin atacağı adımları atmaktan çekinmediğini ifade etti.

Muharrem İnce'nin ''Gülen'in iadesini isteyeceğim vermezlerse İncirlik'i kapatacğım sözlerinin hatırlatılması üzerine Çevik ''Bekara karı boşamak kolaydır'' dedi.

DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASI

Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönünde kanaat belirten Ak Partili isimlerin ifadeleri hatırlatılan Çevik, bırakılmaması gerektiğini düşündüğünü, Kobani olaylarında insanları sokağa sürdüğünü ve Hendek olaylarını başlattığını ifade etti.

GÜNEYDOĞU MESELESİ

İlnur Çevik  " Seçimlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın kürtler konusunda o bölge insanını rahatlatacak bir takım girişimlerde bulunacağına inanıyorlar " dedi.

Bölge insanının, Türkiye'nin Barzani'ye sert hareketinden rahatsız olduğunu ifade eden Çevik, MHP ile ittifaktan da çok mutlu olmadıklarını söyledi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af konusuna fazla girmek istemediğini belirtti. ''Bu bir çıkmaz sokak '' diyen Çevik '' Bence de çok parlak bir fikir olmayabilir'' yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Çevik, seçimden sonra yeni çözüm süreci olabileceği öngörüsünde de bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 18 Mayıs 2018 07:59

    Ben bekliyorum. Bop aleyhine tek cümle söylemiyor

  • Hasan AYDIN18 Mayıs 2018 03:06

    Seçime az kala bazı ak partili isimlerden saçma sapan yorumlar gelmeye başladı. Tayyip erdoğanın bunlara el atması lazım.

  • sinyor17 Mayıs 2018 23:55

    hem milliyetcilerden oy alayim hem dogudan ne alirsam kar milliyetcileri enayimi zannediyorsunuz? sehitlerin kemiklerini sizlatmayin.

  • fafa17 Mayıs 2018 23:21

    Bir Hendek Savaşı daha mı yapacağız?Beş yüz altı yüz şehit daha,üstüne de ekonomik kayıp.Kim verdi bu aklı?

  • By Kemal 17 Mayıs 2018 23:17

    Paşa o iş tutmadı sen geç onu .süreç boyunca biten pkk örgütünü nefes aldırıp silah depolamalarını sağladınız ..muhalefet hdp ye yanaşınca pkk lı oluyor .madem hdpliler pkk lı o zaman Meclis'e niye sokuluyor ..

  • NERDESİNİZ 17 Mayıs 2018 22:53

    Ulan bu TROLLER hangi deliğe girdi. KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER olunca delikten çıkıp saldırmaya başlıyorlar.

  • Aynen17 Mayıs 2018 23:22

    Karşı taraf hiç birşey yapmasa dahi iftira atıyorlar, kendilerinin yaptığı her halti ya inkar ya örtbas ediyorlar

  • Ziya17 Mayıs 2018 22:46

    Neyin çözümü ulan silahlı itlerin Amerika tarafından beslenmesinin süreci mi? Cumhurbaşkanı önce etrafını bir temizlemeli bence! Öncelikle de bu zırtapoz dan başlamalı.

  • KILIÇ17 Mayıs 2018 23:13

    ÇÖZÜM DEMEK ÜLKEMİN DİBİNE DİNAMİT KOYMAKDIR EN AGIR DİLLE LANETLİYORUM ÇÜNKÜ HENDEKLER BARİKATLAR SİLAY YIGINAKLARINDAN DERS ALMADIYSAN SÖZÜM ÇÖZÜMÜNE LANET OLSUN DERİM.BİRDAHADA BU ÜLKEDE OY KULLANMAM.ÇÜNKÜ O ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAM ÇÖZÜM DEMEK BİLE HAYİNLİKDİR.

  • Selahattin abi17 Mayıs 2018 22:40

    Bir oy için yapmayacakları şey yok.Geçmişte de gördük bunları bir oraya yanaş bir bu tarafa yanaş.Amaç ne saltanatın devam etmesi koltuk mücadelesi..

  • Adıyamanlı eren17 Mayıs 2018 22:35

    Kürdün başında akıl varsa kuzey irak kürt referandumunda tayibin kürtlere gözterdi düşmanlık ve nefret açık beyan oldu şimdi kerkük iran destekli şii lerin eline geçti rahat oldumuz mu? Akp ye oy verdiğim için pişmanım

  • misafir17 Mayıs 2018 23:18

    kerkük sii’lerin eline geçtiginden beri 6 siyasi 7 protesto gosterisi olmak üzere sadece 13 türkmen sii milisleri tarafindan öldürüldü, ne siyasilerde ne de medyada haber yok. ( orda evleri yakilan, kaybolan, öldürülen kürtlere hiç saymiyorum zaten umurlarinda degil biliyorum )

  • KILIÇ17 Mayıs 2018 22:03

    ÇÖZÜM KELİMESİ BİLE AGZA ALINDIGI GÜN AKP YE ÜYEYDİM SİLDİRDİM ŞİMDİ YETKİLİLER BİRDAHA AGZINA ALMASI HALİNDE AKP MEZARA BENİM İÇİN BİTER TERÖRİSTLE PAZARLIK OLMAZ .ÜLKEMİ ÇÖZÜM DEYİP MAYIN TARLASI HALİNE GELMESİNE VİJDANIM SIZLAR.

  • Meymenet17 Mayıs 2018 22:01

    Biraz mhp yi göz kırp, biraz kürtlere. Midemiz bulandı yeter. Ne paragöz müşsünüz arkadaş. Yapmayacağınız herhangi birşey kaldı mı ?

  • Bika17 Mayıs 2018 22:01

    Başdanışman 24 haziran sonrası Beştepe'de Erdoğan olmayacağı olasılığını da bir düşünsün.

  • tam komedi17 Mayıs 2018 21:57

    seçimden sonra özerklik var federasyon var ben o zaman görecem milliyetçileri , koyunları , kurtları. Oslo görüşmelerinde apo ile erdoğan türkiyeyi bölüştüler zamanı gelince herkes ögrenecek bu planı bozacak bir güç vardı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ onuda ergenekon , balyoz , 15 temmuz bahanesi ile darman duman ettiler. Bu saatten sonra ancak seyirci olur izlersiniz . ok yaydan çıktı bir kere adım adım bölünmeye !!!!!