E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC'ten 4,61 milyar dolarlık ceza---

SEC'ten 4,61 milyar dolarlık ceza

SEC'ten 4,61 milyar dolarlık ceza
22 Ekim 2014 - 18:00 borsagundem.com

2014 mali yılı sonunda basın açıklaması yapan SEC, son bir yıl içerisinde 4,61 milyar dolar ceza kestiğini duyurdu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan SPK’sı Securities and Exchange Commission (SEC), 2014 mali yılı sonunda yaptığı duyuruda yıl boyunca gerçekleştirdikleri yenilikleri ve sonuçlanan davalara dair bilgileri paylaştı. 

2014 mali yılını değerlendiren SEC başkanı Mary Jo White “Kuralları çiğneyerek yatırımcılara zarar veren ve finansal piyasaları korkutan her türlü tehdit ile mücadele etmek bizim asli amacımızdır. Bu sebeple hisse senedi piyasasını korumak için gereken yaratıcılığı göstermek zorundayız” diye konuştu. Konuşmasında sermaye piyasasındaki suçları tespit etmek için araştırma tekniklerini geliştirdiklerini belirten White, suç takibinde  teknolojinin inovatif kullanımının ve  gelişmiş kantitatif data analizi metotlarının kendileri için çok önemli olduğuna değindi. 

ABD sermaye piyasalarında usulsüzlük yapanlar bu yıl yine milyarlarca dolar cezalar almaya devam etti. SEC’ten yapılan açıklamada görevi kötüye kullanma ve haksız rekabet sebebiyle komisyonun bu yıl 755 davayı incelemeye aldığı ve mali yıl sonu itibarıyla 4,61 milyar dolar ceza kesildiği belirtildi. Geçen yıl bu rakam 686 davada 3,4 milyar dolarken, 2012’de 734 davada 3,1 milyar dolardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)