E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC'ten 35 milyon dolar ödül---

SEC'ten 35 milyon dolar ödül

SEC'ten 35 milyon dolar ödül
21 Ekim 2014 - 13:00 borsagundem.com

Amerikan SPK'sı SEC, 2014 yılında illegal işlemleri bildirenleri 35 milyon dolarla ödüllendirdi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan SPK’sı SEC, sermaye piyasalarında illegal işlem yapanları SEC’e bildirenlerle işbirliği yapıyor ve onları ödüllendiriyor. SEC, 2014 yılında şahit olduğu hukuksuz işlemleri kendisine bildirenleri 35 milyon dolar ödüllendir.

Whistleblower ismi verilen program, hukuki sorgulama sürecinde faydalı olacak her türlü illegal bilgiyi elde etmeye çalışan ve ödüllendiren bir program. Yatırımcı, aracı kurum yöneticisi ya da şirket yöneticisi gözetmeksizin herkesin başvurabildiği program sayesinde açılmış davalar adil bir şekilde neticelenirken, hiç tespit edilmemiş suçlarda takibe alınıyor.

ABD’de Whistleblower Programına önemli bir bildirim yapmanın getirisi ise milyonlarca dolar değerinde. Geçtiğimiz hafta yayınlanan SEC mali yıl raporunda verilen bilgilere göre SEC, 2014 yılında verdikleri bilgilerden ötürü dokuz kişiyi 35 milyon Dolar ödüllendirdi.

Sermaye piyasalarına güvenin sağlanması ve illegal işlemlerin önlenmesinde önemli bir yere sahip olan program geçen yıl bir bildirimi 14 milyon dolarla ödüllendirmişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)