E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSEC, 10 milyon dolar krediyi gizleyen CEO’ya ceza verdi---

SEC, 10 milyon dolar krediyi gizleyen CEO’ya ceza verdi

SEC, 10 milyon dolar krediyi gizleyen CEO’ya ceza verdi
17 Temmuz 2018 - 15:21 borsagundem.com

ABD merkezli petrol şirketinin eski CEO’su Schiller, 10 milyon dolar krediyi bilançoda göstermeyerek yatırımcıdan kaçırdı. SEC de 'sıra dışı' harcamalar yapan Schiller’e çifte ceza verdi.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli  Energy XXI isimli petrol şirketinin eski CEO’su John D. Schiller, çalıştığı süre içinde şirket tedarikçilerinden aldığı 10 milyon dolar bireysel krediyi bilançoda göstermeyerek görevi kötüye kullanmakla suçlandı. Olayı ortaya çıkaran SEC, eski CEO’yu 180 bin dolar para cezasına çarptırdı. Schiller’in yaptığı sıra dışı harcamalar da gözler önüne serildi.

10 MİLYON DOLAR KREDİ

SEC açıklamasında, 59 yaşındaki John D. Schiller Jr’ın, Enerji XXI CEO'su olarak görev yaparken aldığı 10 milyon dolar bireysel kredi bilgisini gizlediği belirtildi. SEC, Schiller’ın opsiyon borsasındaki işlemlere karşı teminat tamamlama çağrısı ile karşı karşıya kaldığı zamanlarda bu parayı aldığını saptadı. Schiller, 180 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

YATIRIMCIDAN GİZLENEN BİLGİLER

ABD'nin SPK'sı SEC İcra Birimi Müdür Yardımcısı Anita Bandy, “Halka açık şirketlerin yöneticileri, yatırımcıların çıkarlarına göre en iyi şekilde davranmaları gerekmektedir. Bazı şirket çalışanları ise kendi yararlarına yaptıkları, gizlice gerçekleştirilen fırsatlar ile bu kuralı ihlal ediyor, yatırımcıları önemli bilgilerden mahrum ediyor” dedi.

OFİSTE PAHALI İÇKİ VE PURO DOLU BAR

SEC, bireysel kredilerin saklanmasının yanı sıra, Schiller’ı birinci sınıf seyahat, alışveriş, pahalı içki ve purolarla dolu bir ofis barı için yaptığı harcamaları da açıklamamakla suçladı. Schiller, ayrıca beş yıl boyunca halka açık şirketlerde görev yapamayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)