E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSay sahneye çıksa ihaleyi alamayacak mıydık---

Say sahneye çıksa ihaleyi alamayacak mıydık

Say sahneye çıksa ihaleyi alamayacak mıydık
19 Aralık 2014 - 05:05 borsagundem.com

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Fazıl Say'ın BİFO'da vereceği konserin iptalinin ardından sosyal medyada çıkan iddialara yanıt verdi

Borusan Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) Onursal Şefi Gürer Aykal ile piyanist Fazıl Say arasındaki gerginliğin ardından ağustos ayının sonunda BİFO&Fazıl Say Festivali'nin üçüncüsünün iptal edildiği açıklanmıştı. Ekim ayında Borusan'ın TANAP Projesi kapsamında kazandığı ihalenin ardından ise sosyal medyada bazı iddialar ortaya atılmıştı. Vahap Munyar, bu iddialara Borusan Holding CEO'su Agah Uğur'un verdiği yanıtları Hürriyet'teki köşesine taşıdı. İşte o yazı: 


Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Houston'daki sohbet sırasında grubun gelecek planlarını özetledikten sonra sosyal medyada gündeme gelen, kendilerini de ilgilendiren Gürer Aykal-Fazıl Say tartışmasına değindi:
  
- Gürer Aykal, Borusan Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) kurucusu ve halen BİFO'nun Onursal Şefi. Fazıl Say da gurur duyduğumuz bir sanatçımız. 2 yılda bir gerçekleşen BİFO & Fazıl Say Festivali'nin 3'üncüsünü 2014-2015 sezonunda gerçekleştirecektik. Ancak, Antalya'daki festival nedeniyle aralarında tartışma yaşandı.
Fazıl Say'la kendilerinin de festival yaptıklarını vurguladı:
- Say, bize başvurdu, "Benim sahneye çıktığımda orkestrayı Gürer Aykal'ın yönetmesini istemiyorum" dedi.
- Ne yanıt verdiniz?
- Bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Zaten dünyada da bunun örneği yok. Solist, orkestra şefini belirleyemez.
- Solist dünyada da güçlü bir isimse, orkestrayı kimin yöneteceği konusunda hiç mi söz sahibi olamaz?
- Belki olabilir ama Gürer Aykal, bizim orkestarmızı yoktan var eden bir şef. Fazıl Say istiyor diye bizim Aykal'dan vazgeçmemiz asla söz konusu olamaz.
Sosyal medyada tartışmanın kendilerini daha da çok üzen bölümüne değindi:
- Borusan Mannesmann, TANAP projesinin 180 kilometrelik bölümünün boru ihalesini aldı. Hemen sosyal medyada, "Fazıl'dan kurtuldular, ihaleyi aldılar" yorumları yapıldı. Aldığımız ihale TANAP'ın yüzde 10'u. Yapılan yorumlar bizi mağdur etti.
Aykal'la Say arasındaki tartışmanın tarafı olmadıkları halde işin içine çekildiklerinden yakındı:
- Her işin bir sınırı var. Borusan Mannesmann, dünyada 1.5 milyon tonluk ihale alıyor. TANAP'ın yüzde 10'unu oluşturan ihaleyi almamızın Fazıl Say'la ne ilgisi var?
Yaşanan tartışma üzerine BİFO&Fazıl Say Festivali'nin 3'üncüsünü iptal ettiklerini kaydetti:
- Barış İçin Müzik Vakfı ile konserler yapıyoruz.
- Festivalin iptalini Gürer Aykal nasıl karşıladı?
- "Borusan'la gurur duyuyorum" dedi.
- Fazıl Say'la daha sonraki dönemlerde konserler yapmayı düşünür müsünüz?
- Neden olmasın? Say'la 2 yılda bir gerçekleşen festivali 2 kez yaptık. Kendisi gurur duyduğumuz bir sanatçı. Dünyanın birçok yerinde izledim ve hep gurur duydum. Bizim kurumsal ilkelerimize uyarsa yine birlikte festival düzenlemek isteriz.
Uğur, yeniden festival iptaline döndü:
- Biz Aykal ve Say'a saygımızdan, aralarındaki tartışmayı dikkate alarak festivali iptal ettik.
Fazıl Say, BİFO'yla sahneye çıksa, Borusan Mannesmann TANAP ihalesini alamayacak mıydı?

ANTALYA'DA ÇIKAN ATATÜRK'LÜ KAVGA

GEÇMİŞTE birlikte önemli işlere imza atan Fazıl Say ile Gürer Aykal arasındaki tartışmayı anımsayalım.
Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel ile aralarında yaşanan tartışmanın ardından Fazıl Say'ın 14 yıldır yürüttüğü Antalya Piyano Festivali Genel Sanat Yönetmenliği Gürer Aykal'a verildi.
Say, buna tepki gösterdi:
- Türel ile Aykal, çok güzel şeyler yapacaklarmış. Festivali büyütüp, orkestra kuracaklarmış. Orkestra elemanlarında Atatürk rozeti olmadığı için zılgıt çeken Aykal ve Antalya'da AKP ile 'çok güzel şeyler' yapmak, mesela Fazıl'ın kovulduğu kendi festivalini büyütmesi...
Aykal şu yanıtı verdi:
- Cumhuriyetin kazanımlarıyla başlatılan 'Müzik Devrimi'nin yılmaz askeriyim. Görevim son nefesime kadar çok sesli müziği yüceltmek ve güzel ülkemin insanlarına sunmak. Atatürk rozetime dil uzatanlar bilsin ki, ölünceye kadar bu görevi onurla sürdüreceğim.
 
PİŞMAN DEĞİLİZ
 
BORUSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'a aldıkları ihaleyle festival iptali arasında bağlantı kurulmasını anımsattık:
- Bu tartışmalar üzerine "BİFO'yu kurup, neden bulaştık bu işe?" gibi bir pişmanlık yaşadınız mı?
- Pişman değiliz. Sanatçılar hassas olur. Toleranslı bakmak gerekir.
- BİFO'nun size yıllık maliyeti ne kadar?
- 7 milyon dolar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)