E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavcılık Korkmaz'ın kanıtları Türkiye'den çaldığını kabul etti---

Savcılık Korkmaz'ın kanıtları Türkiye'den çaldığını kabul etti

Savcılık Korkmaz'ın kanıtları Türkiye'den çaldığını kabul etti
15 Aralık 2017 - 09:39 borsagundem.com

New York’ta devam eden ve tek tutuklu sanığı Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın olduğu davada tanıklık yapan firari FETÖ sanığı, eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın ifadeleri büyük tartışma yaratmıştı.

Bizzat Korkmaz'ın kendisini belgeleri “izinsiz aldığını” kabul etmiş, Atilla'nın avukatları da “çalıntı kanıtlara” dayandırılan bu ifade nedeniyle davanın düşürülmesini istemişti.

Korkmaz'ın çapraz sorguda bir kaç kez delilleri “Türkiye'den çaldığını” söylemesi üzerine, savunma bastırdı, Savcılık da “kanıtlar çalıntı” demek zorunda kaldı.

SAVCI KÜRSÜYE ÇIKTI, “KORKMAZ KANITLARI ÇALMIŞ” DEDİ
Savcılık ekibinden Lockhard, Hakim'in de uygun görmesi ile birlikte, jürinin hazır bulunduğu duruşma salonunda kürsüye gelerek, Savunma ve Savcılığın üzerinde uzlaştığı bir metni okudu. Metinde, tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz'ın getirdiği kanıtların “çalıntı olduklarını” vurguladı.

ABD hukukunda buna “stipulation” deniyor. ABD hukukunda, sıkıntılı konularda hem savcılık hem de savunmanın bazı konular üzerinde uzlaşması ve resmen açıklanmasına stipulation deniyor.

ATİLLA İFADEYE BAŞLIYOR
Davanın tek tutuklu sanığı Mehmet Hakan Atilla ise, sürpriz bir kararla bugünden itibaren ifade vermeye başlayacak.

ABD'de “isnat edilen suçun işlendiğini ispat etmek zorunluluğu savcılıktadır” ilkesi gereği sanıklar isterlerse mahkemede hiç konuşmayabiliyorlar. İfade verip vermeme kararı, bizzat sanığa bırakılıyor. Ancak sanık tavrını ifade vermek yönünde kullanırsa, Savcılığın da çapraz sorgu yapma hakkını kabul etmiş oluyor.

Atilla'yı yarından itibaren vermeye başlayacağı ifadesinde ilk önce kendi avukatları sorgulayacak. Ardından ise çapraz sorguyu savcılık makamı yapacak.

Atilla'nın avukatlarından Cathy Fleming, müvekkilinin ifade verme kararını “suçsuzluğuna inandığı için” aldığını vurguladı. Mahkemeke ortaya konulan kanıtların Atilla'nın suç işlediğine işaret etmediğine vurgu yapan Fleming, “Savcılık, şu ana kadar Atilla'yı suçlayacak herhangi bir şey ortaya koyamadı. Dolayısıyla çapraz sorgulamadan da çekineceğimiz bir şey yok” dedi.

DAVANIN HAFTAYA BİTMESİ BEKLENİYOR
Cuma günü ve önümüzdeki haftanın ilk günleri devam etmesi beklenen Atilla'nın sorgusunun ardından ise, savcılık ve savunma taraflarının “kapanış konuşmalarını yapmaları” planlanıyor. Son anda süpriz bir gelişme olmazsa, dava jürisinin önümüzdeki haftanın son günlerinde karar için toplanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TİYATROCULAR nerdesiniz15 Aralık 2017 10:16

    almanya deniz feneri davası yaptı bizimkiler dosyayı kapattı . abd reza davası yaptı bizimkiler kapattı bu kaçıncı yolsuzluk adıda milli mesele oldu . yazıklar olsun bu ülkenin 1 kuruşunu bilerek yiyenin 7 soyundan çıksın .

  • FATİH İSLAMBUL115 Aralık 2017 11:57

    TİYATROCU SAN HEP YABANCI TİYATRO SEYRETMŞSİN TÜRKİYEYE YABANCI KALMIŞSIN ALMANCI