E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSavaş ihtimali azaldı, riskli varlıklara yönelim başladı---

Savaş ihtimali azaldı, riskli varlıklara yönelim başladı

Savaş ihtimali azaldı, riskli varlıklara yönelim başladı
15 Ağustos 2017 - 08:58 borsagundem.com

ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerginliğin azalması piyasalara pozitif yansıdı

Asya piyasaları, Kuzey Kore liderinin Guam yakınlarına füze saldırısı planlarını erteleyeceği sinyali vermesinin gerilimi azaltması ve yatırımcıların tekrar daha riskli varlıklara yönelmesini sağlamasının ardından toparlandı ve dolar yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi kazanımlarını artırdı ve yüzde 0.4, Avustralya yüzde 0.7 yükseldi. Güney Kore piyasaları ise tatil dolayısıyla kapalı. Japonya'nın Nikkei endeksi dün yüzde 1 düşüşle üç buçuk ayın dip seviyesine geriledikten sonra zayıf yenin desteğiyle yüzde 1.3 yükseldi. ABD borsaları, ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilimin küresel hisse senedi piyasalarında 1 trilyon doların yok olmasına neden olduğu geçen haftaki satış baskısı ardından toparlandı. S&P 500 endeksi Nisan'dan bu yana en büyük günlük yüzdelik kazanımını elde etti. Kuzey Kore Resmi Haber Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre Kim Jong Un füze planlarıyla ilgili ordusundan bir rapor aldı ve kara vermeden önce bir süre daha da ABD'nin hareketlerini izleyeceğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, Pyongyang için yeni bir şey söylemedi ancak Savunma Bakanı Jim Mattis, Kuzey Kore'nin Guam'a yönelik bir füze fırlatması halinde engellemek için ABD ordusunun hazır olduğunu belirtti. Euro dolar karşısında 1.1784 Dolar ile yatay seyrederken doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks yüzde 0.1 artışla 93.480'de bulunuyor.

DÖVİZ

Dolar ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilim endişelerinin şu an için azalmasıyla yen karşısında son dört ayın en düşük seviyesinden uzaklaşarak yükseldi ve risk iştahını artırdı. Dolar yen karşısında Cuma günü gördüğü 108.72 ile dört ayın en düşük seviyesinden uzaklaşarak bugün yüzde 0.6 artışla 110.26'da bulunuyor. İşlemciler New York Fed Başkanı William Dudley'in ekonominin beklentilerine paralel yönde ilerlemesi halinde bu yıl faizleri tekrar artırmaktan yana olduğunu açıklamasının ardından doların yükseldiğini belirttiler. Güvenli liman İsviçre frankı doların yüzde 0.1 kazançla 0.9725 franka yükselmesiyle hafif geriledi. İsviçre frankı, dün dolar karşısında yüzde 1.1 ile 27 Temmuz'dan bu yana en sert düşüşünü kaydettikten sonra kayıplarını artırdı.

PETROL

Petrol fiyatları dün sert düşüşle yaklaşık üç haftanın dip seviyesine geriledikten sonra bugün daha güçlü dolar ve Çin rafineri faaliyetlerindeki büyümenin yavaşlamasının piyasayı etkilemesiyle ilk Asya işlemlerinde yatay seyrediyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.3 yükselerek 50.86 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 yükselerek 47.66 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın fiyatları ABD ve Kuzey Kore arasındaki azalan gerilimin yatırımcıları hisse senetleri gibi daha riskli varlıklara yöneltmesiyle seansın ilk işlemlerinde geriledi. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.5 düşüşle 1,275.79 dolarda bulunuyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.7 gerileyerek 1,281.40 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)