Ana SayfaManşetSavaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi---

Savaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi

1 / 8
Savaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi
07 Ekim 2015 - 11:45 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

“Saxo Capital Markets dünyada çok büyük bir şirket ve Türkiye’de de önü çok açık…” diye başlıyor söze Savaş Divanlıoğlu. Ritz Carlton’da verdikleri davette yakalıyorum Saxo Capital Markets Ülke Başkanı’nı. Koltuğa 1.5 ay önce oturan Divanlıoğlu’nun konuşmasından çıkan net sonuç şu: Bu kurum çatısı altında olmaktan, genç ve enerji dolu bir ekiple buluşmaktan çok memnun.
Sektörde ses getirecek çalışmalar başlattıklarını söyleyen Divanlıoğlu, belli ki usta bir ekonomist, usta bir analizci olmanın yanında banka kökenli olmanın avantajlarını da bulunduğu pozisyon adına iyi değerlendiriyor. Piyasaları dikkatle izliyor. Gözlerini yatırımcı cephesinden ayırmıyor. Ama küçük yatırımcıdan çok ciddi profesyonel yatırımcılar için çalıştıklarını itiraf ediyor: “Biz profesyonel yatırımcıların dünyadaki alım-satımına aracılık etmeye çalışan ve neredeyse bir yatırım bankası kıvamında bir şirketiz.”  
SPK’nın aracı kurumlara yönelik düzenlemelerini çok başarılı bulduğunu söyleyen Saxo Capital Markets Ülke Başkanı  Savaş Divanlıoğlu, “Mevzuatımız ne kadar temiz, saydam ve kolay anlaşılır olursa yatırımcımızda o kadar kolay bir şekilde ve kendine güvenerek bu piyasanın içine girebilir” diye konuşuyor. Ve Türkiye’nin çok özel konumuna da dikkat çekiyor. “Çünkü” diyor, “Yatırılan paraların tümü Takasbank’a gidiyor. Hiçbir şirketin kendi kasasında, müşterinin parası durmuyor”. Devam ediyor: “Eğer o şirket ortadan kalksa bile müşteri gidip Takasbank’tan parasını bulabiliyor. Bu çok ülkede olmayan bir şey.”
Dolar için, “Bu yükselişin perde arkasında seçimlerin belirsizliği ve jeopolitik gelişmeler yatıyor” yorumunu yapan Savaş Divanlıoğlu, bir çok meslektaşının aksine Merkez Bankası’nın faiz tutumu için çekingen durmuyor. Ona göre Türkiye’de 2016’da politika faizinde birkaç kere artış yaşanacak.
Ve sohbetin ‘damar’ konusuna geliyoruz. Bu ortamda yatırımcı nasıl bir strateji uygulamalı? Divanlıoğlu bizi kırmıyor, borsagundem.com okurları için bir yatırım sepeti hazırlıyor: “Türkiye’de yaşayan bir insan olarak paramızın büyük bir kısmı TL’de olacağına göre bunu dağıtalım. Yüzde 10’uyla borsa endeksi alabiliriz. Yine küçük bir kısmıyla iki yıllık bono alabiliriz. Onun haricinde mutlaka yurt dışı piyasalara bakalım. Buralarda 2-3 senelik bir vizyonumuz varsa yüzde 5-10’luk pozisyonlar almak hem bizi TL’den uzaklaştırır, hem de portföyümüzü çeşitlendirmiş oluruz.”

Saxo Capital Markets Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu, borsagundem.com’a konuşuyor…

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)