E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSanayici için Eximbank kaynakları seferber edilecek---

Sanayici için Eximbank kaynakları seferber edilecek

Sanayici için Eximbank kaynakları seferber edilecek
26 Haziran 2016 - 11:31 borsagundem.com

Sanayicinin uzun süredir dile getirdiği Eximbank'ın ihracata ve yatırımlara daha çok destek vermesi konusunda talepleri karşılık buluyor

Hükümet, ihracatın ve yatırımların artması için Eximbank kartını güçlendiriyor. İSO Meclis Toplantısı'nda tekrar gündeme getirilen bu istek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından anında cevaplandırıldı.

İSO Başkanı Bahçıvan, "Eximbank kredilerinin, artık belli bir yüzdesinin adeta bir past performans kriteri gibi değerlendirilerek teminat mektupsuz kullandırılması, giderek kısırlaşan banka kaynakları konusunda bir can suyu olacak" dedi. Bahçıvan'ın, Eximbank talebini yanıtlayan Zeybekci de, "Öncelikle Eximbank'ın imkânlarını, kaynaklarını ve sermayesini artık 100 milyar dolarlarla ölçülebilen seviyelere çıkarmak zorundayız. Dünyadaki başarılı örnekleri nasılsa, Eximbank'ımızı da oraya götüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)