E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi Ciro Endeksi yüzde 3.4 arttı---

Sanayi Ciro Endeksi yüzde 3.4 arttı

Sanayi Ciro Endeksi yüzde 3.4 arttı
13 Ocak 2017 - 10:15 borsagundem.com

Sanayi Ciro Endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Sanayi Ciro Endeksi çalışmasının sonuçları açıklandı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2016 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %2,2 ve imalat sanayi sektörü endeksi %3,4 arttı.

Sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %11,5 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2016 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %17,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi %11,4 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) incelendiğinde, 2016 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en fazla artış %7,8 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

En fazla artış makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en fazla artış %32,8 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu artışı %10,3 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı ve %8,2 ile mobilya imalatı takip etti.

En fazla azalış kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılmasında gerçekleşti

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en fazla azalış %1,6 ile kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılmasında gerçekleşti. Bu azalışı %0,9 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatı ve %0,3 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı takip etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)