E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSamsun'da korkutan yangın---

Samsun'da korkutan yangın

Samsun'da korkutan yangın
01 Şubat 2015 - 23:53 borsagundem.com

Yerleşim alanına sadece 100 metre mesafedeki merada çıkan yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle 800 dönümlük alanda etkili oluyor

Samsun'un Bafra ilçesindeki merada çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle 800 dönümlük alanda etkili oluyor.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki Elifli Mahallesi Gültepe mevkisinde bulunan merada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı.

Yaşadıkları evlere yüz metre mesafede çıkan yangını bölge halkı tedirginlikle izledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazözler ve 8 kepçeyle alevlere müdahalede bulunuyor. Yangının yerleşim birimlerine 100 metre uzaklıkta olması nedeniyle ekipler, alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla yol kenarına toprakla barikat oluşturdu.

Olay yerine gelen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan’dan bilgi aldı.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.



ALAPLI'DAKİ ORMAN YANGINI SÜRÜYOR

Bu aradda Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını ilerleyen saatlerde kuvvetli lodosun etkisiyle yayıldı. Yangına 20 araç ve yaklaşık 200 kişilik ekiple müdahale ediliyor. 

İlçenin Kocaman mevkiinde sabah yakılan anızdan çıktığı tahmin edilen yangın yaklaşık 100 dönümlük alanda etkili oluyor. Gece yarısından sonra lodosun etkisini kaybetmesi sonucu yangına müdahalenin daha rahat yapılacağı kaydedildi.

Köy sakinlerinden Erhan Uslu "Belen, Fındıklı, Ölüce, Kasımlı köyü tehlike altında. Yangın ormanın diğer tarafına geçti. Bunların bütün nedeni ihmal. Biz öğlenden bu yana yetkililere sürekli aramadığımız, yalvarmadığımız yer kalmadı. 28 tonluk itfaiye aracının yukarıya çıkmadığını beyan ettiler. Ama yangın büyüyünce arabalar yukarıya çıktı. Kepçelerin desteğiyle, Yenice, Bartın'dan ekipler geldi" dedi. 

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ise verdiği bilgilerde "Şu anda biraz daha rahatlamış durumdayız. Gece saat 02.00'den sonra lodos etkisini kaybedecek. İkiden sonra da soğutma çalışmaları olacak. Süreç devam ediyor. Çevre köylere sıçrama ihtimali egale edildi. Zirve noktalarına atlamalar oldu. Köylerle ilgili her ihtimale karşı makineleri hazır tutuyoruz. Akşama doğru olan kısımda İlk etapta biraz korkuttu ama köylerle ilgili şuanda bir sıkıntımız yok. Yangına müdahalede ihmal olduğu konusunu sağ sağlim işi bitirdikten sonra değerlendiririz. Eksiklik var mıdır. Biraz daha şu süreç bittikten sonra daha derli toplu düşünmek gerekir" ifadelerini kullandı.

“Yangın birkaç noktada etkili oluyor”
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yangına ekiplerin yanı sıra köy sakinleriyle jandarmanın müdahale ettiğini söyledi.
Yangının ne kadarlık alanda etkili olduğunu tam söyleyemeyeceklerini belirten Beşel, şöyle konuştu:
"Yangın birkaç noktada etkili oluyor. Zaman zaman söndürüyoruz ama ateş zaman zaman da parlıyor. İnşallah yangını kontrol altına alacağız. Orman tam anlamıyla yanmıyor. Ağaçları etkilemeden söndürüyoruz ancak çalılık yangını şeklinde devam ediyor. İnşallah sabaha kadar yangını kontrol altına alacağız.”

3 köylü dumandan etkilendi

Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen 3 köylüye olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Köylülerden Ramazan Bayhan, Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)