E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSakarya'da 3 ilçede doğalgaz bulundu---

Sakarya'da 3 ilçede doğalgaz bulundu

Sakarya'da 3 ilçede doğalgaz bulundu
24 Şubat 2016 - 20:46 borsagundem.com

Sakarya'da Söğütlü, Serdivan ve Ferizli ilçelerinde 400 ve 450 metre derinlikte doğalgaz bulundu.

İstanbul’da faaliyet gösteren bir firma Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden 6 ay önce Sakarya’da 498 bin dönüm alanda doğalgaz aramak için izin aldı. Bu izin sonrasında Sakarya genelinde sondaj kuyuları ile doğalgaz aramasına başlandı.

Aramalar sonucunda Söğütlü’de 400, Ferizli ve Serdivan’da ise 450 metre derinlikte doğalgaz bulundu. Firma üç bölgede doğalgaz bulunmasıyla ilgili olarak Sakarya Valiliği’ne bilgi verirken, doğalgaz bulunan bölgelerdeki sondaj yapılan kuyuların önlem olarak kapatıldığı belirtildi.

Sakarya Valiliği ise il genelinde yapılan doğalgaz arama çalışmalarında doğalgaz bulunduğunu doğrularken, bölgedeki doğalgaz rezervi hakkında önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baksen25 Şubat 2016 04:11

    "serdivan" şehrin içi hemen hemen.bir zamanlar "ipek matbaa"da bulduğunu söyler istinyede garip yatırımcıları kandırırlardı.o haram paraları şimdi memleketinde bile yiyemiyor artık kaçtı.

  • ender25 Şubat 2016 02:13

    Sakarya doğalgaz kaynıyor.

  • garibin ekmeği umut25 Şubat 2016 00:50

    her ay petrol bulundu doğalgaz bulundu haberleri ile doluda ortalık ama hala doğalgaz pahalı benzin pahalı ya bizi işletiyonuz yada umut pompalıyonuz

  • Mustafa Akalan24 Şubat 2016 22:49

    Ispartada petrol bulundu umarım çalışmalar devam eder.http://www.haberturk.com/yasam/haber/39754-ispartada-petrol-bulundu Ayrıca deregümü bölgesinde doğalgaz bulundu yalnız bu gaz doğalgazdan biraz farklı patlayıcı ve zehirli gazmış ama elektrik üretiminde kullanılabiliyormuş.Yüksek teknoloji gerektiren bir gazmış ama reserv çok büyük Türkiyenin ihtiyacını karşılar diyorlar.Aynı gaz japonyada elektrik üretiminde kullanıyormu.Bence devlet dosyayı tekrar açmalı.