E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞahenk yeni restoranını açtı---

Şahenk yeni restoranını açtı

Şahenk yeni restoranını açtı
21 Nisan 2014 - 06:15 borsagundem.com

İstanbul, yeme içme sektöründe kısa sürede adını duyuran, Ankara’dan da önemli isimlerin ağırlandığı yeni bir mekâna kavuştu

Nispetiye Caddesi’nde eski GQ’nun yerine açılan restoranın içi New York’un Soho bölgesinde görmeye alışık olduğumuz loft tarzı restoranlara benziyor. Girişi ve bahçesinde ise Uzakdoğu havası var. Bugünlerde siyaset, iş, cemiyet ve sanat hayatının önde gelen isimlerinden kimi ararsanız orada...
Milliyet'in haberine göre, Murat Özyeğin, Ergun Özen, Halis Komili, Selma Türkeş, Elif Şafak, Sinan Çetin, Ender Mermerci, Nil Karaibrahimgil aklıma gelen isimlerden birkaçı. Henüz bir ayını dolduran mekân Ankara’dan da, İstanbul’da görmeye alışık olmadığımız iki önemli ismi ağırladı. İki hafta önce First Leydi Hayrünnisa Gül restoranda yemek yedi. Fenix, geçen perşembe günü de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ailesini ağırladılar.
Fenix, Yunan mitolojisinin en uzun ömürlü kuşlarından, diğer adıyla zümrüdüanka kuşu. Restoranda yemekler ve servis, Metin Fadıllıoğlu ve Pera Bird’ün yaratıcısı Aliye Turagay’a yakışacak tarzda. Mekân ambians, müzik ve servisiyle yemek sonrasında da uğrak yerlerden birisi artık.
Kısa süre de o kadar tuttu ki, rezervasyon yaptırmadan yer bulmak imkânsız. Görünen o ki ‘Beyaz Türklerin’ yeni buluşma noktası Fenix, siyaset dünyasından da  çok misafir ağırlayacak.

Eşi dekore etti

Mekânın dekorasyonunu Zeynep Fadıllıoğlu yaptı. Fadıllıoğlu, restoranı komşu mekânlardan şık bir botanik setle ayırdığı Fenix’te asma katı kaldırıp yüksek tavana çevirmiş.
Açık mutfağa sahip olan Fenix’in özellikle kokteyllerine ilgi yoğun.
Çıtır kalamar, karides tempura, acılı dana bonfile gibi tatların ilgi gördüğü mekânda et ve deniz ürünleri çok beğeniliyor.

Babacanlar öğle yemeği yedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan, kızı Dilara ve küçük oğlu Hilmi Emir’le birlikte Etiler’deki son dönemin popüler restoranı Fenix’de öğle yemeği yedi. Doğuş Holding’in bünyesindeki yeme içme grubu D-Dream’in CEO’su Levent Veziroğlu, Babacan’ın Fenix’e geldiğini duyunca eşi Nur Fettahoğlu’yla birlikte soluğu restoranda aldı. Bakan ve ailesi mekânda yaklaşık 3 saat kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)