E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSağlık turizmi geliri 2.5 milyar $'ı buldu---

Sağlık turizmi geliri 2.5 milyar $'ı buldu

Sağlık turizmi geliri 2.5 milyar $'ı buldu
22 Eylül 2014 - 06:10 borsagundem.com

TÜRSAB’ın raporuna göre Türkiye indirimli fiyatlarıyla dikkat çekerken, plastik cerrahi liginde de ilk 10’da

Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu’nun adeta sağlık ocağı oldu... Mithat Yurdakul'un Milliyet'te yer alan haberine göre yaklaşık 500 bin ‘sağlık turisti’ çekerek kasasına 2.5 milyar dolar atan Türkiye’de ilk hedef 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar gelir.
Türkiye tıp turizminde indirimli fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Fiyat avantajı büyük...

By-pass olmanın Türkiye’de faturası 8500 ile 21 bin dolar arasındayken İspanya’da 39 bin ile 43 bin dolar arasında. Saç ekimi de Türkiye’de Avrupa’nın 6’da 1’i fiyatına. Özellikle Araplar Türkiye’de estetik ameliyata ilgi gösteriyor.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) son raporuna göre, 2013’te Türkiye’ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı estetik ameliyat da dahil 480 bine ulaştı.

Hedef 20 milyar dolar

Sağlık turizminden elde edilen gelir 2.5 milyar dolar. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, önümüzdeki yıllarda turizm sektörü, Sağlık Bakanlığı ve özel sağlık kuruluşların birlikte adım atması gerektiğini belirterek, “Doğru adımlar atılırsa 2023 yılı için hedeflenen 2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar dolar sağlık turizmi gelirine çok önce ulaşmak mümkün” dedi.
Türkiye, diğer ülkelere kıyasla tıbbi operasyon maliyetlerinde yüzde 60’a yakın tasarruf sağlıyor. Almanya’da omurga füzyon ameliyatı olmak 29 bin dolar iken, Türkiye’de 7 bin dolara bu ameliyat mümkün. Antalya, yabancılara yönelik tedavilerde de ilk sırada yer alıyor. İstanbul ise ikinci sırada.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yurtdışından tedavi amaçlı gelenlerin sayısı 2008’de 74 bin 93 kişiydi. Uluslararası hastaların en fazla geldikleri ülkeler Almanya, Libya ve Rusya olarak tespit edildi. Araplar daha çok Türkiye’de estetik ameliyatı tercih ediyor.

Estetikte ilk 10’da

Türkiye saç ekimi ve estetik için de gözde. Saç ekimi Türkiye’de ortalama 5 bin TL iken bu rakam Avrupa’da 10 bin euro, ABD’de 30 bin dolar. Plastik cerrahi alanında da Türkiye dünya sıralamasında oldukça iyi durumda. Türkiye plastik cerrah sayısı açısından 1200 cerrah ile dünyada 9’uncu. Plastik cerrah sayısında ABD, Brezilya, Çin, Hindistan gibi ülkelerin gerisinde, Almanya’nın önündeyiz.

ŞANLIURFA  REVAÇTA

Hastaların yaklaşık 7’de biri göz hastalıkları için Türkiye’ye geliyor. Onkoloji, kardiyovasküler de ön planda. En çok tercih edilen devlet hastaneleri arasında Şanlıurfa Harran Devlet Hastanesi ikinci sırada. Burada Suriye kaynaklı gelişler dikkati çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)