E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSabancı'nın sanayi cirosu 5.2 milyar lira---

Sabancı'nın sanayi cirosu 5.2 milyar lira

Sabancı'nın sanayi cirosu 5.2 milyar lira
21 Ocak 2015 - 06:13 borsagundem.com

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Pekarun 2014'te 5.2 milyar liralık sanayi cirosu yaptıklarını bu yıl için 6 milyar TL hedef koyduklarını söyledi

Sabancı Holding’in ‘sanayi cirosu’ bu yıl 6 milyar liraya yükselecek. Sadi Özdemir'in Hürriyet'teki haberine göre Holding’in Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun, 2014’te, yarısı yurt dışı faaliyetlerden olmak üzere 5.2 milyar lira sanayi cirosu yaptıklarını belirterek, “2014’te sanayi için 420 milyon liralık yatırım yapmıştık. Bu yıl 460 milyon liralık yatırım yapacağız. 3 ve 10 yıllık perspektifte, rekabetçi olduğumuz ve kârlı gördüğümüz sanayi faaliyetlerine giriyoruz. Sanayi grubumuzda 10 bin 300 kişi çalışıyor” dedi. Mehmet Pekarun, şöyle devam etti: “Ülkemizde sanayi ikinci planda değil. Tam tersi yeni bir odaklanma var. Mevcut, Ar-Ge ve yatırım teşvikleri gayet iyi ancak sanayi için 20 yıllık detaylı planlar yapılmalı.  Bu planların istikrarı çok önemli. Hükümetin sanayiyi daha iyi desteklemek için bazı yeni çalışmaları olduğunu görüyoruz. Bunların bir an önce netleşmesi lazım.” Grup şirkletlerinin performanlarına da değinen Pekarun, Kordsa Global’in endüstriyel naylon, polyester ve kord bezi üretiminde dünya lideri olduğunu belirterek, “Üretim faaliyetlerini Türkiye, Mısır, Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Endonezya ve Tayland'da bulunan 10 tesisinde sürdüren Kordsa Global'in 4 bini aşkın çalışanı var. Japon Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortaklığında lastik endüstrisinde faaliyet gösteren Brisa da 2008-2013 arasında satışlarını yüzde 33 büyüttü.” Pekarun, Yünsa’nın da dünya çapında 400’ü aşkın müşteriyle çalıştığını ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaptığını söyledi.

Temsa’yı satmıyoruz

TEMSA Otobüs’ün satışına yönelik arayışların sorulması üzerine Mehmet Pekarun, “Temsa Otobüs satılık değil. Bunu açıkça söylüyorum. Yeniden yapılandırdık ve son iki yıl üstüste kâr etti” dedi. Temsa’nın Adana’da 4 bin otobüs ve midibüs, 7 bin 500 hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada 11 bin 500 araç üretim kapasitesine sahip olduğunu anlatan Pekarun, Temsa’nın 64 ülkeye ihracat yaptığını anlattı. Pekarun, “ABD’de pazar payını hızla artırıyor. ABD pazarına 2014 yılında 50 milyon dolarlık ihracat yaptı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)