E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiSabancı tavsiyesini düşürdü---

Sabancı tavsiyesini düşürdü

Sabancı tavsiyesini düşürdü
10 Eylül 2014 - 09:06 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda öneri 'AL''dan 'TUT'a indirildi

Yapı Kredi Yatırım, Sabancı Holding için önerisini 'AL'dan TUT’a indirdi. Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Sabancı Holding için hedef fiyatı 11.10TL olarak koruduklarını belirtti.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Önerimizi Tut'a indiriyoruz
   
Soluklanma zamanı. Sabancı Holding 31 Mart'ta tavsiyemizi Al'a yükselttiğimizden bu yana BIST100'ün %10 üzerinde performans (%27 nominal getiri) gösterdi. Hisse fiyatının son dönemdeki güçlü performansı, enerji segmentindeki zayıflığın devam ediyor olması ve TL'nin değer kaybının net karlılık seviyesini olumsuz etkileyeceğine ilişkin beklentimiz nedeniyle Sabancı Holding için önerimizi TUT'a indirirken, hedef fiyatımız ise 11.10TL olarak sabit tutuyoruz.
   
Halka açık NAD primi yılın en yükseğinde. Sabancı Holding'in piyasa değeri 21,016 milyon TL ile bizim 28,266mnTL'lik NAD'imize göre %26 iskontolu işlem görüyor. Sabancı'nın NAD iskontosunun Enerjisa'nın halka arzı (2017) ve NAD dağılımının banka-dışı varlıklar lehine gelişmesinin etkisiyle daha mantıklı seviyelere düşeceğini düşünüyoruz. Ancak, son dönemdeki güçlü performansın ardından şu anda hisse fiyatında bir soluklanma bekliyoruz. Holding'in halka açık NAD'ine göre primi %13 ile bu seneki en yüksek seviyesinde bulunuyor (2014 yılı ortalama %7).
   
Avivasa'nın halka arz haberi büyük ölçüde fiyatlandı. Sabancı Holding ve Aviva Intl'ın her biri Avivasa'nın %9.38'ini halka arz edecek. Avivasa'yı Sabancı Holding'in değerlemesine 1.8 milyar TL değer ile katıyoruz (NAD'ın %3'ü). Avivasa'nın halka arzının şirketin Sabancı'nın NAD'ı içindeki düşük payını ve Sabancı hisselerinin haberin açıklanmasından bu yana endeksin %4 üzerinde performans göstermiş olmasını göz önüne alarak büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz.  
   
Enerji segmenti için zorluklar devam ediyor. Enerjisa'nın toplam kapasitesi 2,800MW'a ulaştı (2020 hedefi 7,500 MW). Ek olarak, şirket iki yeni elektrik dağıtım bölgesi satın alarak abone sayısını 9 milyona çıkardı. 1Y14'te Sabancı Holding'in enerji segment satışları büyük oranda yeni alınan dağıtım bölgelerinin katkısı ile yıllık %107 arttı. Ancak, üretim tarafındaki büyüme artışı doğalgaz santrallerinin düşük kapasite kullanımı ve hidroelektrik santrallerin kuraklıktan olumsuz etkilenmesi dolayısıyla %28'de sınırlı kaldı. Enerji segmentinin Sabancı'nın konsolide karına katkısı 1Y14'te 12 milyon TL zarar oldu. Zorlu koşulların Enerjisa operasyonları üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğini ve yüksek orandaki yabancı para açık pozisyonu sebebiyle değer kaybeden TL'den de olumsuz yönde  etkileneceğini düşünüyoruz.
   
Bankacılık segmentinin NAD'daki oranı hala yüksek. Akbank'ın Sabancı'nın toplam NAD'ındaki payı diğer yatırımların etkisiyle gerilemiş olsa da, Akbank hala Sabancı NAD'ının %47'sini oluşturuyor. Akbank'ın payının devam etmekte olan yatırımların tamamlanması ile 2020'de %40 civarına düşmesini bekliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 82,50
En Yüksek: 83,30
En Düşük: 81,60
Değişim -0,48 %
FK: 3,16
PD / DD: 1,21
İşlem Hacmi 1.591.403.793
Toplam Adet: 19.291.790
Ağırlıklı Ort.: 82,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)