E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRüzgar Çetin hapse geri mi dönüyor?---

Rüzgar Çetin hapse geri mi dönüyor?

Rüzgar Çetin hapse geri mi dönüyor?
11 Ocak 2017 - 12:20 borsagundem.com

Spor aracıyla makas atmaya kalktığı esnada polis aracına çarpan ve bir polisin şehit olmasına sebep olan Rüzgar Çetin hakkında yeni karar çıktı

İstinaf Mahkemesi, yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olan Rüzgar Çetin'in yerel mahkemeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını kaldırarak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

NE ANLAMA GELİYOR? KARAR KESİNLEŞİRSE 1 YIL HAPİS

Peki bu gelişme ne anlama geliyor? Av. Alper Sarıca hurriyet.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede "Rüzgar Çetin, hükümetin son çıkardığı KHK'dan yararlanır. Dolayısıyla almış olduğu cezanın yarısı infaz edilecektir. Koşullu salıverilme tarihine iki yıl kala denetimli serbestlik kapsamında tahliye olabileceğinden, 45 aydan 24 ayı düşürdüğümüzde geriye 21 ay kalır.

Çetin'in yattığı 9 aylık hapis cezası indirilir. Sonuç olarak bir yıl daha cezaevinde fiile olarak geçirmesi gerekir. Cezaevinden tahliye olduktan sonra da imza atma, kamu hizmetinde bulunma ve ayrıca denetimli serbestlik bürosunun öngördüğü programlara katılma yükümlülüğü olacaktır" dedi.

Rüzgar Çetin'e verilen hapis cezası 5 yılı aştığı için istinaf mahkemesi kararı temyiz edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci11 Ocak 2017 14:38

    adam bir polisi şehit etti, birini yaraladı toplam 2 yıl hapis yatmayacak. tükiyede adalet yok

  • hee valla11 Ocak 2017 12:39

    tüm derdimiz şehidimiz vatanımız sulh içinde bi bu esinti kaldı derdimiz en ağır ceza neyse alsın indirim iyi hal uygulanmasın cezası neyse çeksin