E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya'nın en zengin kadını çarşafa girdi---

Rusya'nın en zengin kadını çarşafa girdi

Rusya'nın en zengin kadını çarşafa girdi
08 Aralık 2016 - 06:37 borsagundem.com

Eski Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov ve Rusya’nın en zengin kadını olan eşi Yelena Baturina’nın yaklaşık 1 ay önce İran’ı ziyaret ettiği ortaya çıktı

İki ünlü Rus kadın İran'a gitti ve çarşafa girdi. Medya, dikkat çekmemeye çalışan ünlü çiftin bu ziyaretini, Baturina’nın Meşhed’deki İmam Rıza Mozolesi önünde çarşafla fotoğrafını yayınlamasının ardından öğrendi.

ISNA haber ajansı, Lujkov ve Baturina’ya İran’da eşlik eden Grigor Gazaryan’a başvurarak ziyaretin ayrıntılarını ve hedeflerini sordu. Rus çiftin İran’da yaklaşık 8 gün kaldığını anlatan Gazaryan, ikilinin bu süre içinde siyaset ya da ekonomi alanlarından kimseyle görüşmediğini kaydederek, “Yuriy Lujkov ve Yelena Baturina, 3 arkadaşıyla birlikte İran’a turistik amaçla geldi. Onlar İran’ın antik uygarlığı ve İslam hakkında bilgi almak istedi” dedi.

‘İRAN VE İSLAM MİMARİSİNİ GÖRMEK İSTEDİLER’

Çiftin özel jetle geldiğini ve bir hafta içinde Tahran, Kaşan, Abyaneh, İsfahan, Şiraz, Yezd ve Meşhed şehirlerini ziyaret ettiğini aktaran Gazaryan, “Temel amaçları İran uygarlığının geçmişi hakkında bilgi almaktı. Elbette eğer Lujkov ve Baturina’nın ne iş yaptığını biliyorsanız onları yerel şirketlerle ticari işbirliğinin veya en azından modern İran hayatının ilgilendirdiğini sanırsınız ama onlar öncelikle İran tarihi hakkında bilgi edinmek, İran ve İslam mimarisini görmek istediler” diye konuştu.

Çoğu turistlerin olduğu gibi Lujkov ve Baturina’nın da İranlıların misafirperverliğine iyi anlamda şaşırdığını söyleyen Gazaryan, “Duyduklarına rağmen ülkenin içinde bulunduğu durum onlara iyi göründü. Lujkov ve Baturina, İranlıların her zaman olumlu düşündüklerini kaydettiler” ifadelerini kullandı.

‘SERGİ AÇMAYI PLANLIYORLAR’

Ünlü çiftin arkadaşlarından birinin İran’da bolca çektiği profesyonel fotoğrafları Rusya’da özel bir sergide göstermeyi planladığını anlatan Gazaryan, Lujkov ve Baturina’nın İran’a ilk kez geldiğini belirterek şunu söyledi: “Daha önce diğer Müslüman ülkeleri ziyaret etmişlerdi ama şimdi, tarihi komşularına göre çok daha eski olan İran’ı görmek istediler. Gezi güzergahını da kendileri seçti. Meşhed’de yaklaşık yarım gün kaldık ve bu süre içinde sadece (İran’daki en önemli Şii tapınağı olan) İmam Rıza Mozolesi’ni ziyaret edebildik. Lujkov ve Baturina, İslam mimarisi ve Şii kültürü ile ilgilendi. Meşhed güzergahlarının son noktasıydı ve ziyaretinin ardından hemen özel uçaklarıyla İran’dan ayrıldılar.” Moskova’nın eski Belediye Başkanı Yuriy Lujkov’un eşi Yelena Baturina, 1 milyar dolarlık varlığıyla Forbes dergisinin En zengin Rus kadınları listesinin zirvesinde yer alıyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)