E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan tartışma yaratacak domates açıklaması---

Rusya'dan tartışma yaratacak domates açıklaması

Rusya'dan tartışma yaratacak domates açıklaması
05 Nisan 2017 - 16:26 borsagundem.com

Rusya, Türkiye'den ihraç edilen sebzelerle ilgili tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye’nin ilgili makamının ihrac edilen sebzelerinin güvenliğini garanti edecek durumda olmadığını bildirdi.

Dankvert Moskova’da düzenlenen Uluslararası Sebze Kültür Forumu’nda yaptığı açıklamada, "Bana göre, kontrollere üretimden başlamak gerekiyor. Bugün Türk meslektaşlarımız Antalya’da 1000’e yakın çiftçi varken kendi çiftçilerinin seralarını kontrol edemiyorlar" ifadesini kullandı.

Dankvert, Rosselhoznadzor uzmanlarının Türkiye’de gerçekleştirdikleri denetlemelerin temelinde bu sonuca vardığını belirterek, "Bu belirtilen yerler 1000’er ton ürün veriyorlar. Onların bu yerlerin güvenliklerini kontrol etmeleri çok zor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Bulut10 Nisan 2017 09:51

    Bu ülkenin ürününü beğenmeyen Yunan salatalığı,Hollanda domatesi,Arap biberi yesin!

  • Ahmet Bulut10 Nisan 2017 09:26

    Birisi Türkiye aleyhine birşey söyledimi bazı kesimden anında destek geliyor.Nedir bu ülkeye bu kadar kininiz.Eleştiriye katılırım fakat....Saglıklı üretim konusunda Türkiye Rusyadan açık ara önde.Suriye ve İrandan gelen ürünlere Ruslar hiçbir şey söylemezken Türk malına siyasi nedenlerden dolayı sorun çıkartıyorlar.Adam ömründe belki bir çiçek dahi dikmemiş veya seranın içine dahi girmemiş hemen ahkam kesmeye başlıyor.

  • briffa06 Nisan 2017 02:43

    Adam doksana taktı, şimdi söylenecek şey; eyyy rusya haddini bil

  • dx05 Nisan 2017 21:35

    Hani çok gelişmiştik?Hala üç domates satacağız diye didimip duruyoruz.Zamanında alsan ne olur,almasan diyordunuz ya

  • Gurban kale05 Nisan 2017 19:02

    İşi bilmeden yorum yapıyorsunuz. Bu işi organik yaptığını düşünrn bile aldatılıyor. İsrail türkiyede öyle labaratuvar işleri yaptıki aklınız durur. Adam TEKNİK tespit yapmış SİYASİ değil. Doğru söylüyor. Hollandada adamlar tohumun üretiminden ekimine verdiği suya herşeyi kayıt ve kontrollü yapıyor. Ya güzel Memleketim. Biri bişey dedimi acaba doğru söylediği kısım neydi diye sor kendine

  • ferhat pur05 Nisan 2017 17:41

    Sanki kendileri arpa, buğday ve diğer nakliyatı çok iyi mı denetliyor

  • TÜKETİCİ05 Nisan 2017 16:38

    doğru söylüyorlar, hangi sebzemiz kontrolden geçiyor, bilinçsizce üretilen sebzeler tamamen üreticinin insafına bırakılmış durumda...