E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan İngiltere'nin suçlamalarına yanıt: Entelektüel iktidarsızlık---

Rusya'dan İngiltere'nin suçlamalarına yanıt: Entelektüel iktidarsızlık

Rusya'dan İngiltere'nin suçlamalarına yanıt: Entelektüel iktidarsızlık
16 Mart 2018 - 06:06 borsagundem.com

Rusya: İngiltere Savunma Bakanı’nın açıklamaları entelektüel iktidarsızlığın göstergesi olarak değerlendirdi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson’un açıklamaları için “entelektüel iktidarsızlığının derecesini belirgin bir şekilde karakterize ediyor” nitelendirmesinde bulundu.

Williamson'un, İngiltere'nin 23 Rus diplomatı sınır dışı etmesine Moskova'nın olası misillemesiyle ilgili "Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı" sözlerini değerlendiren Konaşenkov, bu tür açıklamaların "entelektüel iktidarsızlığının derecesini belirgin bir şekilde karakterize ettiğini" söyledi.

'SUÇLAMALAR ÖNEMSİZ VE BAYAĞI'

İngiliz Savunma Bakanı'nın Rusya'ya saldırmasının sadece Londra'nın tüm suçlamalarının önemsizliğini ve ‘suçlamaların' bayağılığını doğruladığını dile getiren Konaşenkov, "Rusya'ya yönelik yalan suçlamalara bizde uzun zamandır güçlü bir bağışıklık gelişti" dedi.

Konaşenkov, İngiltere'nin İnsan Hakları Gözlemevi ve Beyaz Miğferler gibi Suriye'ye yönelik faaliyetlerinden sonuç alamadığı için böyle kaba ifadelere başvurulduğunu kaydetti. (Sputnik)

GERGİNLİK NASIL BAŞLADI

Eski Rus çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulya, 4 Mart'ta İngiltere'de baygın halde bulunmuştu. Yapılan incelemede Sergey Skripal ve kızının zehirlendikleri belirlenmiş ve sinir gazı salıdırısına uğradıkları öne sürülmüştü. İngiltere'nin zehirlenme olayında Rusya'yı sorumlu tutması iki ülke arasında gerginliğe yol açmıştı. Karşılıklı suçlamalar gerginliği artırdı. Saldırı iddiasını BMGK gündemine taşıyan İngiltere 23 Rus diplomat için de sınırdışı kararı aldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)