E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan ABD'nin S-400 yaptırımına tepki---

Rusya'dan ABD'nin S-400 yaptırımına tepki

Rusya'dan ABD'nin S-400 yaptırımına tepki
22 Eylül 2018 - 08:30 borsagundem.com

Rusya Dışişleri'nden ABD'nin S-400 yaptırımına tepki: 'Washington ateşle oynuyor'

Rusya ile savunma işbirliği yapan ülkelere yaptırım uygulama kanunu kapsamında, Moskova'dan savaş uçağı ve S-400 füzesi satın alan Çin'e yaptırım kararı alan ABD'ye, bu iki ülkeden sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington'un "ateşle oynadığını" açıkladı.

Pekin ise yaptırım kararının geri çekilmemesi halinde ABD'nin "bunun sonuçlarına katlanacağı" açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yaptırım kararı, Rusya'dan Su-35 savaş uçağı ve S-400 hava savunma sistemi satın alan Çin Savunma Bakanlığı'na bağlı Ekipman Geliştirme Birimi'ni kapsıyor.

ABD'li yetkililer, ABD'nin Rusya'dan savaş uçağı ve füze alan diğer ülkelere karşı da benzer adımlar atabileceğini ifade ediyor.

Yetkililer, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında 2017 yılında çıkartılan ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) uyarınca ilk kez üçüncü bir ülkeye ceza uygulandığını da belirtti.

Resmi Twitter'da görüntüle 

Rusya'dan askeri malzeme almayı planlayan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

'Bunun sonuçları tehlikeli olabilir'

Yaptırım kararı ile ilgili konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ABD'nin uluslararası ilişkilerin temel prensiplerini ciddi şekilde zedelediğini, iki ülkenin ve ordularının ilişkisine zarar verdiğini açıkladı.

Resmi bir protestonun işleme koyulduğunu duyuran Sözcü Shuang, "Eğer ABD bu sözde yaptırım kararından geri adım atmazsa sonuçlarına katlanır." dedi.

BBC'nin aktardığına göre Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov ise yaptırım açıklamalarının "ABD'nin yeni eğlencesi" olduğunu belirterek, "Rus - Amerikan ilişkilerini düşüncesizce gererek, hafife aldıkları küresel istikrar kavramının varlığını hatırlamaları fayfalı olabilir." dedi.

Ryabkov, "Ateşle oynamak aptalca, bunun sonuçları tehlikeli olabilir" mesajını da paylaştı.(Haberrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ22 Eylül 2018 19:11

    umarım yüce ALLAH ımdan çin ve rusya bir olur abd yi tarihe gömer abd nin yanında ingiltere fransa ve almanya israil ili de haritadan silsinler

  • Çin ve rusya22 Eylül 2018 20:31

    Bu ülkelerde ne kadar müslümana işkence edildiğini biliryormusun. Binlercesi çinde hapis hayatı yaşıyor. Rusya ondan aşağı kalır yanı yok. Amerika gittimi çin ile rusya ile kim baş edecek. Kimseden medet ummamalı, ya kendimiz güçlü bir devlet bir ekonomi olacağız, birlik içinde kardeş olacağız yada yüz yıl önceki kurtuluş savaşını yeniden vereceğiz.

  • gobel6622 Eylül 2018 15:17

    Bir ülke ancak bu kadar belasına doğru koşabilir.

  • Nihat 22 Eylül 2018 15:13

    Ahmak herif herkes ne yapacağını sana mı soracak? Kendi neslin bir yandan obezite, bir yandan uyuşturucu ve her çeşit saplantılı sapıklarla neredeyse bozulmuş durumda! Sağa sola bozuk atacağına kendine bir bak. Her türlü ırkçılık ve çete savaşları kaçınılmaz görünüyor! Dünyayı karıştırdığınız gibi siz de belanızı bulmanız yakındır.

  • Turgay tamer22 Eylül 2018 11:13

    Sonu yaklaştı abd nin belasini bulacak.

  • Bika22 Eylül 2018 08:52

    Çin, NATO üyesi değil ki ! ABD silah pazarını Rusya'ya kaptırmak istemiyor.