E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da sıfır enflasyon---

Rusya'da sıfır enflasyon

Rusya'da sıfır enflasyon
23 Kasım 2017 - 07:56 borsagundem.com

Rusya'da devletin açıkladığı enflasyon yüzde 0.1. Ancak kişisel enflasyon resmi veriden daha düşük!

Rusya'da devletin açıkladığı "resmi enflasyon" son haftada yeniden yüzde 0,1'e düşerken, halkın "kişisel enflasyonu"nun resmi enflasyon rakamının da altında olduğu savunuldu. Romir'in araştırmasını değerlendiren uzmanlar bunun insanların çok ciddi bir tasarruf rejimi izlediği ve "harcayacak parası olmadığı" şeklinde yorumlanabileceği düşüncesinde.

Araştırma deflatör ve enflasyon eğrilerinin üst üste üç aydır paralel seyrettiğini, bununla birlikte deflatör enflasyondan daha düşük değerler gösterdiğini ortaya koydu.

Konuyu haberleştiren RIA haber ajansı durumu Rusyalıların düşük fiyatlı temel gıdalar satın alarak sıkı bir tasarruf uyguladıkları şeklinde yorumladı.

Ocak-Eylül dönemi kümülatif deflatör değeri yüzde 2,3 ike enflasyon değeri yüzde 1,9 çıkmıştı. Ekim ayında ise enflasyon yüzde 0,2, deflatör 0,1 olarak hesaplandı. Romir uzmanları düşük deflatör değerinin fiyatlardaki zayıf değişime işaret ettiğini belirtiyor.

Kasım itibarı ile Rusya'da yıllık tüketici enflasyonu yüzde 2,4'e gerilemiş durumda. Yılbaşından beri ise yüzde 2. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)