E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya'da şantajla büyük şirketler nasıl ele geçiriliyor---

Rusya'da şantajla büyük şirketler nasıl ele geçiriliyor

Rusya'da şantajla büyük şirketler nasıl ele geçiriliyor
07 Kasım 2017 - 11:15 borsagundem.com

Rusya'da iş dünyasında yaşanan şantajlarla ve bu yöntemle şirketleri ele geçirme operasyonları ile mücadele etmek için harekete geçildi

ABD'de "blackmail" (şantaj) yerine, yasal dayanağı olduğu için "greenmail" diye adlandırılan, art niyetli küçük hissedarların önüne geçilmek için adım atılacağı açıklandı.

TASS ajansına konuşan Politik Bilgi Merkezi Genel Müdürü Aleksey Muhin, şirketlerin azınlık hisselerini alan bazı art niyetli kişilerin, daha sonra şirketi itibarsızlaştırmaya yönelik çeşitli şantajlarla, çoğunluk hisselerini büyük ortağa değerinin üzerinde satmayı çabaladığına dikkat çekti.

Halka arz olan şirketlerin hisselerini toplayarak, daha sonra hisse satışı yapılan "greenmail" yönetiminin Rusya'da yasal olmadığına işaret eden uzman, HermitageCapitalManagement, ProsperityCapitalManagement ve diğer büyük "greemail" kuruluşlarının, Rusya'da bazen siyasi amaçlar doğrultusunda da şirketlere yönelik şantaj yaptıklarını söyledi.

Muhin, gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak, özellikle stratejik sektörlere yönelik yurt dışındaki "greenmail" şirketlerinin faaliyette bulunmalarının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.(Turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)