E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya vize müzakereleri için tarih verdi---

Rusya vize müzakereleri için tarih verdi

Rusya vize müzakereleri için tarih verdi
20 Eylül 2018 - 08:52 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgeniy İvanov, Türkiye ile Rusya arasında vizelerin kolaylaştırılmasına ilişkin görüşmelerin ekim ayında Moskova'da yapılacağını duyurdu

Rus basınına konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı İvanov, "Ekimde Rusya ile Türkiye arasında konsolosluk görüşmeleri yapılacak, bu görüşmelerde vizelerin kolaylaştırılması konusu ele alınacak'' dedi.

İvanov ''Konuyla ilgili çalışmalarımız bitmedi, devam ediyor" diye ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu, ağustos ayındaki buluşmalarında, vizelerin belirli kategorilerdeki Türk vatandaşları için kolaylaştırılması yönünde görüşme mekanizması kurulması konusunda anlaşmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ağustos ortasında 10. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Rusya'ya girişte İşadamı ve resmi pasaportların vizesi kaldırılıyor" demişti.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "(Rusya ile) İş adamlarımıza, özellikle tır ve kamyon şoförlerimize vizelerin kaldırılması konusunda prensipte anlaştık." diye konuşmuştu.

Bakan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İş adamlarımıza, özellikle tır ve kamyon şöförlerimize, resmi pasaport sahiplerine, servis pasaport sahiplerine vizelerin kaldırılması konusunda prensipte anlaştık. Bir yerden başlamamız lazım. Bayramdan sonra ortak çalışma grubumuz bir araya gelecek, bunu yürürlüğe koyacağız. Temennimiz tabii vizelerin tamamen kalkması. Yaşadığımız krizden önce böyleydi. Hatta pasaportsuz karşılıklı seyahatin görüşmelerine bile başlamıştık."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)