E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya: Türkiye neredeyse resesyona girdi---

Rusya: Türkiye neredeyse resesyona girdi

Rusya: Türkiye neredeyse resesyona girdi
30 Kasım 2018 - 08:46 borsagundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı: Kredi pompalayarak büyüyen Türkiye neredeyse resesyona girdi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, büyümeyi teşvik etmek için Türkiye'nin uyguladığı 'kredi pompalama' politikasını izlememeleri gerektiğini, bunun büyümede istikrarsızlığa yol açtığını belirtti.

Rus VTB Bankası tarafından Moskova'da düzenlenen 'Rusya Çağırıyor!' adlı uluslararası yatırım forumunda konuşan Oreşkin, "Rusya'daki düşük işsizlik oranı, geçen yıl Türkiye'de olduğu gibi, nihai talebin kredi pompalama yoluyla kitlesel olarak teşvik edilmesini faydalı hale getirmiyor, bu mekanizmalar dalgalanmaya ve büyümede istikrarsızlığa yol açıyor" dedi.

Şu anda uygulanan para-kredi politikası ile mali politikanın Rusya'daki mevcut duruma uygun olduğunu kaydeden Oreşkin, "Rusya'da işsizlik oranı düşük, bu nedenle nihai talebi kapsamlı şekilde teşvik etmek istikrarsızlık yaratır. Rusya, geçen yıl kredi pompalama yoluyla yüksek ekonomik büyüme gerçekleştiren ve şu anda neredeyse resesyonda olan Türkiye örneğini tekrar etmemeli" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığına göre Oreşkin, Rusya'nın bütçe kuralı ve enflasyon hedeflemesi açısından en iyi kurumlara sahip olduğunu ve bunların istikrarlı kalkınmanın temelini oluşturduğunu, bunlar olmadığında dalgalanma ve istikrarsızlık ortaya çıktığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koyun hikâyesi 30 Kasım 2018 23:48

    Rivayete göre muarrem,maral karaşener kamal bıçakçıolu adında 3 arkadaş varmış. 10 koyunları varmış. Sırayla güderlermiş. Muarreme sıra geldiginde koyunun birini rakının yanında götürmüş birini satıp cep harçlığı yapmış 2 si kaybolmuş. Maral e sıra gelmiş . Oda çok iyiliksevermiş 1 ini Ali ye 1 ini veliye 1 ini deliye vermiş. Bıçakçıoluna sıra gelmiş. Bu köyde adalet yok deyip koyunlarla şehre gitmek istemiş. Nehirden gecerken koyunlar suya kapılmış. Biraraya gelmişler demişler biz bu işi bilmiyoz koyunları güdecek bir çoban bulalım. Iyi güdemezse durmadan eleştirelim bu işi bilmediğimizi belli etmeyelim demişler.

  • Kamil30 Kasım 2018 21:58

    Yeniden değerleme oranı %23 ,enflasyon %25 . ücretlerle maaşlar ne oranda arttırılacak bakalım. Kriz yokmuş  (6)  (6)  (6) madem

  • . ))30 Kasım 2018 19:56

    yenıden değerleme devletin aldıgı vergiler bile yuzde 23 oldu. bu ne demek = ? TL eridi de eridi. demek. gelirin artmıyor amma vergilere zamlıyorum çunku borcum Usd diyor devlet. ben onu anladım

  • WERS30 Kasım 2018 18:46

    türkiyede kriz yok yalnızca geçen sene aldığımız herşey bu sene %50-70 arasında daha pahalı    türkiyede kriz yok bankaların faizi yalandan yüksek  devlet yalandan ceza yazma peşinde dolaşıyor şimdide mtv lere faiş zam var türkiyedeki politikacılar vatandaşları vaatlerle kandırmasını iyi biliyor

  • Daşci30 Kasım 2018 16:14

    MB başkanı dengelenme oldu dedi. Keşke demeseydi. Yabancılar yanlış anlayabilir. Biz dengesizmiydik de dengeledik. Bunu düzeltmesi lazım Allah korusun ülkemizden portföy çıkışı olur.

  • Ali Öner30 Kasım 2018 14:43

    Aklın yolu bir. Seçimde oy almak için ekonomi yönetimi yanlış politikalar uygulayarak ülkeyi krize soktu. Hala da yanlış ekonomi politikaları uygulamakta ısrar etmekteler.

  • Misafir 30 Kasım 2018 13:15

    Dışardan bakan göz bunun farkında, içerdeki bizler farkına varamadık, görmüyoruz, görmek istemiyoruz...

  • erol g.30 Kasım 2018 12:41

    Bankalarımız tüketicileri tasarrufa değil KREDİYE BOĞARAK HARCAMAYA YÖNLENDİRİYOR

  • Trkoğlu30 Kasım 2018 11:41

    Sizin durumunuz bizden de kötü. Demedi demeyin.

  • irem30 Kasım 2018 09:26

    balon ne zaman patlayacak ...

  • Pardis30 Kasım 2018 09:22

    Eğriye eğri, doğruya doğru