E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇak çaktan sonra... Rusya, Suudi Arabistan'dan ek yatırım bekliyor---

Çak çaktan sonra... Rusya, Suudi Arabistan'dan ek yatırım bekliyor

Çak çaktan sonra... Rusya, Suudi Arabistan'dan ek yatırım bekliyor
03 Aralık 2018 - 00:30 borsagundem.com

Rusya lideri Putin ve Suudi Prens Selman'ın G20 zirvesinde yaptığı 'Çak çak' dikkatleri çekmişti. Rusya Yatırım Fonu Başkanı'ndan gelen açıklama da aynı şekilde dikkat çekici: Suudi Arabistan'dan 2 milyar dolarlık ek yatırım planlanıyor

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kiril Dmitriyev, Arjantin'deki G20 Zirvesi kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Rusya'ya yönelik yatırımlarının artacağını belirtti.

Arjantin'in başkenti Buines Aires'te hafta sonu gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin en renkil ve dikkat çekici görüntülerinden biri Rusya lideri Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhhamed bin Selmen'ın yaptığı "çak çak" idi.

Kaşıkçı cinayetinin ardından ilk kez uluslararası bir toplantıya katılan Prens Selman zirvenin aile fotoğrafının en ucunda yer almış, kendisiyle ayak üstü görüşen liderler de Kaşıkçı cinayetiyle ilgili uyarılarını dile getirmişti. 

Prens'in en büyük destekçisi ABD Başkanı Trump bile direkt bir görüşmeden çekinmiş ve samimi bir poz vermemeye özen göstermişti. 

Rusya lideri Putin'in Prensi çok sıcak kanlı bir şekilde karşılaması ve kameraların karşısında "çak çak" yapması dikkatlerden kaçmamıştı. 

İşte o fotoğrafın altı bugün Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Dmitriyev'in açıklamalarıyla dolduruldu. 

Dmitriyev, Rusya-Suudi Arabistan ortak fonu aracılığıyla 2019'da Rusya’ya 2 milyar dolarlık ek yatırım yapılmasının planlandığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, G20 kapsamında bir görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatan Dmitriyev, "Bu görüşmede Suudi Arabistan’ın Rusya’daki yatırımlarının önemli bir boyuta ulaştığı teyit edildi." dedi.

Gelecek yıla ilişkin Rus ekonomisine ek yatırımların yapılmasının planlandığını anlatan Dmitriyev, "Rusya-Suudi Arabistan ortak fonu aracılığıyla Rusya'daki altyapı projelerine 2019'da 2 milyar dolarlık ek yatırım yapılması planlanıyor." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek03 Aralık 2018 12:14

    Eee herkes kesesini doldurma derdinmi Putin hele ki kendi gazetecileri hallediyor ne bekliyordunuz. Malesef duygusallığa devlet yönetiminde yer yok. İşte DAVUTOĞLU  düşünün adam bir ruya gördü,  bize 5 milyon suriyeli girdi. Şimdi nerde heryerden kovuldu gitti köşesine ama TÜRKİYE ye de çok yazık etti Şİmdi onun atttığı taş nasıl  çıkacak bakalım.

  • Bir garip 03 Aralık 2018 09:06

    Paraguay 101 sırada Dünya ekonomisinde 102. Sırada Afganistan !! Şimdi size sorarım Paraguay da Müslüman yok denecek kadar az . Bütün ülkenin nüfusu Ankara kadar yok. Halk çok fakir. Neden bu kadar önemli olsun ki bu ziyaret !!!