E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya piyasalarına Moody's darbesi---

Rusya piyasalarına Moody's darbesi

Rusya piyasalarına Moody's darbesi
20 Ekim 2014 - 21:59 borsagundem.com

Moody's'in Rusya'nın notunu düşürmesi ve yaptırımlar ruble ve Rusya devlet tahvillerini geriletti

Moody's'in Rusya'nın notunu en düşük ikinci yatırım seviyesine düşürmesi yaptırımlara eklenince, ruble ve Rusya devlet tahvilleri geriledi.

Moody's 17 Ekim'de ülke notunu Baa1'den Baa2'ye düşürdü ve negatif görünümü sabit bıraktı. Bu da Fitch Ratings'in notu ile aynı düzeyde. Standard & Poor's ise notu Nisan'da BBB-'ye çevirmişti. Rusya'nın 2030 vadeli Eurobond faizi 6 baz puan düşerek yüzde 4.88 oldu. Ruble dolar karşısında yüzde 0.7 gerileyerek Moskova saati ile 16:31'de 41.500 seviyesinde.

Micex Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek 1,376.36 puan oldu. Gösterge endeks böylece Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği günden bir gün önceki 28 Şubat'tan bu yana yüzde 4.7 gerilemiş oldu. Şubat 2027 vadeli ruble cinsinden tahvil faizi 3 baz puan yükselerek yüzde 9.82 oldu. Faizdeki yükseliş işe 28 Şubat'tan bu yana toplam 146 baz puan oldu.

Rusya, düşen petrol fiyatlarının resesyona yaklaştığı belirtilen ve ABD ile Avrupa Birliği'nin yaptırımları ile ağır darbe alan ekonomideki sıkıntıları artırmasının ardından kurdaki zayıflamayı durdurmak için bu ay döviz rezervlerinden 13 milyar dolar harcadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Avrupalı müzakereciler Ukrayna'daki 6 aylık ateşkesi ayakta tutma noktasında sıkıntı yaşıyor.

Helsinki'deki Danske Bank A/S stratejisti Vladimir Mihlashevsky "Moody's'in not düşürmesinin ardından zedelenen güven rubleye baskı yapıyor" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)