E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya MB faiz indirdi!---

Rusya MB faiz indirdi!

Rusya MB faiz indirdi!
31 Temmuz 2015 - 13:42 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası, beklendiği gibi gösterge faiz oranını aşağı çekti

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, haftalık repo ihalesi gösterge faiz oranını yüzde 11,50'den yüzde 11,00'e indirildi. Piyasalarda da beklenti faizlerin 100 baz puan indirileceği yönündeydi.

Banka gecelik repo gösterge faiz oranını yüzde 12,50'den yüzde 12,00'ye, mevduat gösterge faiz oranını yüzde 10,50'den yüzde 10,00'a çekti. Banka refinansman faiz oranı yüzde 8,25 olarak bıraktı.

Banka'nın açıklamasında enflasyon ve ekonomide soğuma risklerine bağlı olarak yeni indirimler yapılabileceği kaydedildi.

Banka, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve rublenin değer kaybı ile 2014 yılı sonunda şok bir kararla 650 baz puan artırarak yüzde 17,00 seviyesine çıkardığı faizleri, o tarihten bu yana yaptığı 5 toplantıda 600 baz puan aşağı indirmiş oldu.

Açıklamasında ekonomide ikinci çeyrekte daralmanın bir önceki döneme göre derinleştiğine işaret eden Banka, bu yıl ekonomide görünümün kötüleyeceği konusunda da uyarıda bulundu. Banka büyüme tahminlerinin düşürebileceğini de belirtti.

Banka, 2016 yılının Temmuz ayında enflasyonun yüzde 7'nin altına inmesinin hedeflendiğini belirtti. Rusya'da tüketici fiyatları en son açıklanan verilerle yıllık yüzde 15,3 seviyesinde bulunuyor. Banka, gerilemeye gerekçe olarak gerileyen tüketici talebini gösterdi.

Banka'nın bir sonraki toplantısı 11 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)