E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus heyeti Karlov cinayetiyle ilgili Ankara'ya geliyor ---

Rus heyeti Karlov cinayetiyle ilgili Ankara'ya geliyor

Rus heyeti Karlov cinayetiyle ilgili Ankara'ya geliyor
16 Aralık 2017 - 08:27 borsagundem.com

Soruşturma için Rusya'dan gelecek heyetin salı günü Ankara'da olması bekleniyor. Cinayetle ilgili tutuklanan polis memuru hakkında yeni iddialar var...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Rusya'dan bir heyetin salı günü Ankara'da olması bekleniyor.

Sputnik'in haberine göre, Rusya heyetinde savcı, güvenlik ataşesi, Acil Durum Bakanlığı yetkilileri ve adli tıp yetkilileri olacak. Rus heyet 19 Aralık Salı günü Ankara'ya gelerek Emniyet Genel Müdürlüğünde temaslarda bulunacak.

Heyettekiler, daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret ederek soruşturmaya ilişkin görüşmelerde bulunacak.

Rus heyet, Karlov'un hayatını kaybettiği saldırının ardından Ankara'ya gelerek, cinayetin işlendiği Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde incelemelerde bulunmuş, daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etmişti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov, 19 Aralık'ta Ankara'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 3'ü polis 5 kişi tutuklanmıştı.

Bu arada Milliyet'in haberine göre, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastıyla ilgili soruşturma kapsamında önceki gün tutuklanan eski polis memuru R.Y.’nin, Karlov’un faili polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ı FETÖ bağlantısının açığa çıkmasını engellemek amacıyla başka dini grup ve cemaatlere yönlendirmek ve temasını sağlamakla suçlandığı iddia edildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Antalya’da çalışırken OHAL KHK’sı ile meslekten ihraç edilen R.Y.’nin, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sonucunda açılan dava kapsamında, FETÖ’nün gizli iletişim programı, “ByLock”u kullandığı ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapse mahkumiyetine karar verildiği gün, Karlov suikastinden gözaltına alındığı açığa çıktı.

Karlov suikasti kapsamında yürütülen soruşturmada, Ankara’da gözaltına alınan eski polis memuru R.Y. emniyetteki işlemlerin ardından önceki gün adliyeye sevk edilmişti. R.Y. “tasarlayarak adam öldürmeye iştirak” suçundan nöbetçi 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştı.

Tutuklanan R.Y.’nin, Karlov suikastinin faili Altıntaş’ı cinayete hazırlamak ve FETÖ irtibatının ortaya çıkmasını engellemek amacıyla başka dini cemaat ve gruplara yönlendirmekle suçlandığı iddia edildi. Soruşturmada daha önce Altıntaş’ın, suikastten önce başka dini grup ve cemaatlerin toplantılarına iştirak ettiği tespit edilmişti. Altıntaş’ın bu toplantılara katılması için dini grup ve cemaatler içinde yer alan kişilerle temasının, şüpheli R.Y. tarafından sağlandığı öne sürüldü. R.Y.’nin, FETÖ yapılanması kapsamında “abi” olarak bilinen görevi üstlendiği iddia edildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında dün akşam sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan, Karlov’un hayatını kaybettiği Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sergiyi düzenleyen organizatör Timur Özkan ikinci kez gözaltına alındı. Emniyete götürülen Özkan’ın ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FBI-CIA16 Aralık 2017 11:43

    karlov cinayeti açıkça abd opersyonu idi. zarrab davasında da işbirliği yapıyorlar. türkiye ve rusya FBI adamlarını tutuklayıp cinayeti planlamakdan tüm dünyanın takip ettiği dava açmalı.