E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya haberlerine sıkıyönetim---

Rusya haberlerine sıkıyönetim

Rusya haberlerine sıkıyönetim
26 Haziran 2017 - 08:34 borsagundem.com

CNN'de "Rusya krizi" yaşanıyor. Ünlü TV kanalı, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkilere yönelik açılan Senato soruşturması haberini sitesinden kaldırdı

CNN, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçiş ekibinden bir kişinin 'Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu' ile olası ilişkilere yönelik Senato soruşturmasını anlatan haberi siteden kaldırdı. Ancak haberin siteden ‘kaybolması’ BuzzFeed’in dikkatini çekti.

Sputnik’in haberine göre, BuzzFeed’in konuyla ilgili olarak açıklama istemesinden bir saat sonra CNN’in internet sitesinde, genel yayın yönetmeninin imzasını taşıyan kısa bir yazı yayımlandı. Yazıda, “Bu haber, CNN’in yayın standartlarına uymuyor. Bu yüzden haberi kaldırdı. CNN, Sayın Anthony Scaramuzzi’den özür diler” ifadelerine yer verildi. Haberin hangi kısımlarının CNN’in yayın standartlarına uymadığı ise belirtilmedi.

Olayı haberleştiren BuzzFeed, CNN’nin herhangi açıklama yapmadan haberi kaldırmasının gazetecilik etiğinin ciddi ihlali olduğuna dikkat çekti. Anthony Scaramuzzi, Trump’ın geçiş ekibinin üyelerinden biriydi.

CNN’in kaldırdığı ve adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Senato’nun istihbarat komitesinin Scaramuzzi’nin Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu ile bağlarını araştırdığı ileri sürülmüştü. Scaramuzzi’nin, Trump’ın yemin törenine 4 gün kala, vakfın başkanı Kirill Dmitriyev ile bir araya geldiği ve Rusya’ya yaptırımların kalkmasını değerlendirdiği iddia edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih,islambul27 Haziran 2017 06:04

    BU YAYIN KURULUŞU ÜLKEMİZDE ÜLKEMİZİN ALEYİNE YALAN BÖLÜCÜ KIŞKIRTICI YAYIN YAPIYOR BU KANAL KAPATILMALI VE CEZALANDIRILMALI