E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya dolar silahını çekti---

Rusya dolar silahını çekti

Rusya dolar silahını çekti
18 Aralık 2014 - 03:16 borsagundem.com

Rublenin dolar karşısında aşırı değer kaybını önlemek için atak yapan Rus Maliye Bakanlığı, 7 milyar doları satışa çıkardı, ruble bir miktar toparladı

Rusya'da hükümet, dövizdeki çılgın yükselişin ülkede genel ekonomik ve sosyal krizi tetiklemeye başladığını görünce dün sabah kesenin ağzını açtı. Rusya Maliye Bakanlığı hesaplarındaki 7 milyar doları piyasaya sürdü.

Maliye Bakanlığı 7 milyar doları satışa çıkarırken açıklama da yaparak, “Ruble inanılmaz derecede hak ettiği değerin altına düşmüştür. Bu durumun daha fazla devam etmesine seyirci kalamayız. Bakanlık ek hesaplarındaki 7 milyar doları ruble kurunu desteklemek için piyasaya sürme kararı almış bulunuyor” dendi. 7 milyar dolar ise etkisini gösterdi. Döviz borsasında dolar önceki günkü 74 ruble seviyesinden 68 rubleye geriledi. Rus borsasında ise yüzde 4 artış kaydedildi.

SERT ÖNLEM YOK

Ancak bağımsız ekonomi uzmanları piyasadaki rahatlamanın geçici olduğu görüşünde. Merkez Bankası’nın aralık başından bu yana 10 milyar dolar harcadığını belirten uzmanlar, “Ek 7 milyar her gün tekrarlanır ise Rusya mart ayında iflas eder. Önümüzdeki cuma taktiğin işe yarayıp yaramadığı görülecek” dedi.

‘GELİŞMELERİ  İZLİYORUZ’

Hürriyet'teki habere göre Rusya’da yatırım yapan Türk şirketlerinin gelişmelerden etkileneceğini ifade eden Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Rusya’da 6 fabrikamız bulunuyor. Şu an için kapatma gündemimiz de yok. Ancak önümüzdeki gelişmelere bakacağız. Şuan itibariyle tüketim yavaşladı. 5 bine yakın çalışanımız var. Türkiye’de Rusya’da yaşanan krizden etkilenecektir. Önemli olan bunun şiddeti. Rusya bizim hem komşu ülkemiz hem de çok büyük bir ticari partnerimiz. Yılda 4 milyona yakın turist geliyor. Tüm bunlar bizim için çok önemli” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)