E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya 20 ton çileği Türkiye'ye geri yolladı---

Rusya 20 ton çileği Türkiye'ye geri yolladı

Rusya 20 ton çileği Türkiye'ye geri yolladı
30 Haziran 2017 - 12:03 borsagundem.com

Rusya 20 ton çileği, Batılı çiçek trips böceklerini içerdiği gerekçesiyle Türkiye'ye geri gönderdi

Rusya Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Krasnodar Krayı ve Adıge Cumhuriyeti İdaresi görevlilerinin Tuapse limanında Türkiye'den deniz yoluyla getirilen 20.5 ton çileğin Türkiye'ye geri gönderildiği bildirildi.

Rus haber ajansı İnterfaksta yer alan haberde veteriner denetimi sırasında çileğin Rusya'da tehlikeli olarak kabul edilen Batılı çiçek trips böceklerini içerdiği ve bunun Krasnodar Bölgeler arası veteriner laboratuvarında tespit edildiği kaydedildi. Çilekler, Rusya'da yürürlükteki yasalar uyarınca Türkiye'ye geri gönderildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi01 Temmuz 2017 07:08

    Daha çilek ihracatını beceremeyen üretici/ihracatçılarımız var. Ama ithalatçılarımız harika GDO'lu mısırı, zararlı kimyasal içeren tekstil ve oyuncağı(çin malları) ülkeye sokmayı iyi biliyorlar.

  • mali30 Haziran 2017 18:22

    Onlarca tarım araştırma enstitüleri, binlerce ziraat mühendisi çalışan var. Bu böcek bizde neden tespit edilemiyor. Yoksa Ruslar çileğe böcek mi koydular!

  • ercan30 Haziran 2017 12:48

    yikayiapn yiyin bişey olmaz ne kadar pimpirikliler sanki kendi tarlalarinda böcek yok