E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRüşvetçi Amerikalı holding SEC’e yakalandı---

Rüşvetçi Amerikalı holding SEC’e yakalandı

Rüşvetçi Amerikalı holding SEC’e yakalandı
13 Eylül 2018 - 12:19 borsagundem.com

SEC, şirketin Azerbaycan ve Çin’de satış ve gizli bilgi için yasadışı ödemeler yaptığını belirledi. 14 milyon dolar ceza kesildi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

SEC, yüksek teknoloji ürünleri üreten ABD merkezli çok uluslu holding olan United Technologies Corporation'ı suçüstü yakaladı. Şirketin, asansör ve uçak motoru ile ilgili işlemlerinde yasadışı ödeme yaparak Yabancı Yolsuzluk Uygulamaları Yasası'nı (FCPA) ihlal ettiği ortaya çıkarıldı. Firma 13.9 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

ABD’nin SPK’sı SEC'in raporuna göre, United Technologies’in yan kuruluşu olan Otis Elevator Co., Azerbaycan’da Bakü’deki kamu binalarına asansör ekipmanlarının satışı için rüşvet dağıttı. Ayrıca United Technologies'in, Çin devletine ait bir hava yolu şirketinin motor satışını kazanmasına yardımcı olacak gizli bilgiler karşılığında bir satış acentesine ödeme yaptığı da belirlendi.

14 MİLYON DOLAR CEZA

United Technologies, 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nın Yabancı Yolsuzluk Uygulamaları Yasası'nı (FCPA) ihlal etme suçu doğrultusunda 13.9 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

SEC İcra Bölümü FCPA Birimi Başkan Yardımcısı Tracy L. Price. “Küresel olan şirketler, rüşveti önleyen ve çalışanları etik olarak uygun bir şekilde görevlerini yerine getirmeleri için motive eden politikalar ve prosedürler uygulamalıdır. Yetersiz muhasebe kontrollerine sahip olan ihraççılar, yolsuzluğa ve diğer finansal suiistimallere kapıyı açarlar” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)