E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus uzmandan uyarı: İsrail Suriye'ye S-300 sevkini engelleyecek---

Rus uzmandan uyarı: İsrail Suriye'ye S-300 sevkini engelleyecek

Rus uzmandan uyarı: İsrail Suriye'ye S-300 sevkini engelleyecek
25 Eylül 2018 - 03:15 borsagundem.com

Rus askeri uzman İgor Korotçenko, Rusya’nın, Suriye’ye S-300 hava savunma sisteminin sevki ve teslimi sırasında güvenlik önlemleri alması gerektiğini belirtti

Moskova yönetiminin, Suriye'de Rus uçağının düşürülmesinin ardından Suriye'ye S-300 sevki kararı alması üzerine askeri uzman Igor Korotçenko'dan uyarı geldi. Korotçenko, İsrail'in S-300 sevkini engellemeye çalışacağını ve buna karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi. 

Sputnik'teki haberde açıklamalarına yer verilen Natsionalnaya Oborona dergisinin genel yayın yönetmeni Korotçenko, Suriye'ye S-300 sevkinin, Rus Il-20 ölümünden sorumlu İsrail'in eylemlerine tamamen doğru ve zamanında verilmiş bir tepki olduğunu kaydederek, "Şimdi önemli olan Tel-Aviv'e, bu sistemi Suriye'ye ulaştıracak uçak ve gemileri vurmasına izin vermemek. Zira öyle bir ihtimal var. Sanırım Rus askeri yönetim, bu senaryoyu önlemek için tedbirler alacak ve İsrail'in S-300'ü yok etmeye yönelik tüm çabalar en katı ve kararlı şekilde bastırılacak" dedi.

Rusya'nın Suriye'nin Hmeymim hava üssündeki S-400 ve S-300V4 uzun menzilli füze sistemlerinin, bu sevke yönelik olası tehditleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacağını söyleyen Korotçenko, "S-300'ü idare edecek Suriyeli uzmanların, gereken eğitime sahip olması son derece önemli. Rus askeri uzmanlar da bu konuda Suriyelilere gereken yardımı sağlayabilecek" diye ekledi.

"ABD, İSRAİL'İN UÇAK GEMİSİ"

Rusya'nın Suriye'ye S-300 sevkiyle ilgili bir uyarı da Suriyeli politika uzmanı Ali Ahmad'dan geldi. Ahmad, İsrail’in, Suriye’deki hedeflere yönelik hava saldırılarına engel olacak yeni sistemleri yok etmeye çalışacağını belirtti.

Ahmad, "İsrail, hava savunma sistemlerinin konumlarını bulmaya ve vurmaya çalışacak, ama artık yapamayacak. Çünkü Suriye ordusu sadece bu değil diğer alanlarda da kendine geldi ve kendini savunacak yetenekte" dedi.

İsrail'in artık eskiden olduğu gibi Suriye'ye hava saldırıları düzenlemeyeceğini dile getiren uzman, birkaç ay önce Suriye hava savunmasının bir İsrail uçağını düşürdüğünü hatırlattı.

ABD'nin İsrail'e çok daha modern silah vermeye çalışacağından emin olduğunu söyleyen Ahmad, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail, yeni hava savunma sistemlerini yok etmeye çalışacak. İsrail'in Suriye'deki teröre uzak olmadığını hatırlayalım. Her şeyin yeni yeni başladığı 2011'de, Suriye hava savunma sistemleri, teröristlerin saldırdığı ilk hedefler olmuştu".

İsrail'in, başta Suriye olmak üzere bölgedeki amacına ulaşmak için Moskova'nın dürüstlüğünden istifade ettiğini, Rusya'nın ise akıllı ve uzak görüşlü politikasını yürüttüğünü ve bunu yapmaya devam ettiğini kaydetti.

'İSRAİL, ABD'NİN UÇAK GEMİSİ'

İsrail'in bağımsız olmadığını, ABD'nin "uçak gemisi" olduğunu hatırlamaya çağıran Ahmad, İsrail'in hiçbir zaman Rusya'ya dost olmayacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya, Suriye dahil ülkeleri ve bağımsızlıklarını koruma felsefesine sahip. İsrail ise sürekli bölgedeki ülkelerin bağımsızlıklarına saldırmaya çalışıyor ve Batı'nın çıkarları doğrultusunda hareket ediyor. Bunun içinde, komşu ülkelerin ekonomik büyümesine ve diğer sektörlerin gelişimine engel olmak da var".

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)