E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus uzman: ABD'ye boykot isteyen Erdoğan'a halkından tam destek---

Rus uzman: ABD'ye boykot isteyen Erdoğan'a halkından tam destek

Rus uzman: ABD'ye boykot isteyen Erdoğan'a halkından tam destek
16 Ağustos 2018 - 04:19 borsagundem.com

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü uzmanı Sosnov, Türk halkının, ABD'ye boykot isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek verdiğini söyledi

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü uzmanı Georgiy Sosnov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin elektronik ürünlerini boykot etme kararının ve ABD'den ithal edilen bazı ürünlere getirdiği ek vergi yükünün Türk halkı tarafından desteklendiğini ve Türklerin aktif bir şekilde yerli ürünlere yöneldiğini belirtti.

Sputnik'te yer alan haberde, Türkiye'nin ABD Başkanı Donald Trump'ın eylemlerine ve tehditlerine sert tepki verdiğini kaydeden Sosnov, "Türkiye, ABD'den ithal edilen önemli ürünlere yönelik vergileri iki katına çıkardı. Türk toplumu, Ankara'nın hamlesini hızlı bir şekilde kabul ederken halk, aktif bir şekilde yerli ve Çin menşeli ürünlere yöneldi" dedi.

'ABD, TÜRKİYE'NİN ÖZGÜR HAREKET ETMESİNDEN RAHATSIZ'

Sosnov, ABD'nin Türkiye'nin özgür hareket etmesinden ve Moskova'yla aktif işbirliğinden memnun olmadığını da kaydetti.

'YAPTIRIMLARIN SEBEBİ MOSKOVA'YLA YÜRÜTÜLEN İŞBİRLİĞİ'

Rus uzman, "ABD'liler, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri almaya hazırlanan, Türk Akımı projesine devam eden, Rusya ile nükleer enerji alanındaki işbirliğini geliştiren ve Suriye'de çözüme yönelik sorunları Moskova'yla beraber başarıyla çözen Türkiye'nin çok özgür hareket ettiğini düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Sosnov, Washington'un yaptırım kararı almasının ana nedeninin papaz Brunson'un tutukluluğu değil, Ankara'nın attığı bu adımlar olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)