E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRus turistlerin gözü Türkiye'de---

Rus turistlerin gözü Türkiye'de

Rus turistlerin gözü Türkiye'de
20 Ocak 2017 - 23:19 borsagundem.com

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, Türkiye'de bu yıl tatillerini geçirecek Rus turist sayısının krizden önceki dönemde olan sayıyı yakalayabileceği belirtildi.

Rus basınına konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye'den olumsuz haberlerin gelmemesi, ülkedeki siyasi ve ekonomik durumun korunması halinde bu yıl Rus turistlerin Türkiye taleplerinin kriz öncesi dönemindeki talebi yakalayabileceğini kaydetti.

Rusların bu yıl için yaptığı erken rezervasyonlarda Türkiye'nin şu anda lider pozisyonunda olduğunu söyleyen Lomidze, şimdi yapılan tur satışlarının 2014 ve 2015 yıllarına göre daha aktif bir şekilde gerçekleştiğinin altını çizdi.

'OLAN BİTENLARA RAĞMEN TÜRKİYE TURLARI HER ZAMANKİNDEN DAHA AKTİF ŞEKİLDE SATILIYOR'
Rus yetkili, "Orada (Türkiye'de) olup bitenlere rağmen Türkiye turları her zamankinden daha aktif bir şekilde satılıyor ve bu durum, Türkiye tatili için ertelenmiş muazzam bir talep olduğunu gösteriyor. Tatil bölgelerinden olumsuz haberler gelmedikçe talep korunacaktır. Tatil bölgelerinin dışında kalan diğer yerlerden gelebilecek olumsuz haberler olsa dahi turistlerimizi hiçbir şekilde etkilemez" diye konuştu.

Lomidze ayrıca Rus turistlere ev sahipliği yapacak Türk şirketlerinin, geçtiğimiz yıl talebin düşmesiyle fiyatlarını yüzde 20 mertebesinde düşürdükleri için bu yıl özel indirim yapmayı planlamadıklarını ve bu yılki fiyatların, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan en tepe dönemlerin dışında geçen yılki fiyatlarla aynı kalacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)