E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus Titanı MMM Turkey Türkiye'de---

Rus Titanı MMM Turkey Türkiye'de

Rus Titanı MMM Turkey Türkiye'de
18 Mart 2016 - 07:44 borsagundem.com

90’lı yıllarda binlerce aileyi mağdur eden Titan Saadet Zinciri benzeri piramit dolandırıcılık bu kez Rusya’da aynı sistemle 1.5 milyar dolar batıran Rus Sergey Mavrodi’nin adıyla Türkiye’de yeniden ortaya çıktı.

Sergey Mavrodi matematik olimpiyatlarında ülkesine derece getiren zeki bir Rus genciydi. 1990’ların başında yatırımcılara matematiksel kazanç vaadiyle MMM isimli bir şirket kurdu. O dönemde henüz çok duyulmamış olan piramit saadet zincirini dünyada ilk uygulayan kişi oldu. 15 milyon Rus TV reklamlarıyla desteklenen bu şirkete para yatırdı. 1994’te şirket halka açıldı. Hisseleri tavan yaptı. Mavrodi’nin şirketine her gün 15 milyon dolar akıyordu. Hatta Mavrodi bir halk kahramanı olarak milletvekili seçildi.

Kod adı ‘Finansal yardım ağı’

Ancak her piramit zincirde olduğu gibi yeni üye katılımları düşünce eski katılımcılara ödemeler de durdu. Hisseler tepetaklak oldu. 1997’de MMM 1.5 milyar dolar batıkla iflas bayrağı çekti. Mavrodi’nin dokunulmazlığı kaldırıldı. Rus matematikçi yurt dışına kaçtı ama 2003’te yakalandı. 4.5 yıl hapis cezası verildi. 2007’de hapisten meteliksiz bir adam olarak çıktı.

2011’de Mavrodi bu kez internetin gücünü kullanmak için aynı sistemi ‘Finansal yardım ağı’ adı altında bir kez daha devreye soktu. Bu kez para alışverişlerini de yasallığı halen tartışılan Bitcoin sanal paralarıyla yapmaya başladı. Rusya hemen harekete geçip bu sistemi de durdurdu. Ancak Rusya’dan ayrılıp bilinmeyen bir yerde yaşamını sürdüren Mavrodi, bu kez sistemi dünyaya yaymaya karar verdi. Hindistan, Endonezya, Malezya, Hong Kong, Bangladeş, Filipinler, Tayland ve Peru gibi ülkelerde MMM zincirleri internet üzerinden para toplamaya başladı. Hepsinde aradan belirli süre geçince otoriteler bu dolandırıcılık sistemine karşı harekete geçti. Son olarak 2015’te kurulan MMM Güney Afrika için G.Afrika hükümeti vatandaşlarını, ‘Bu sisteme kanmayın’ diye uyardı. Mavrodi kendine yeni bir hedef ülke seçmeliydi. Bu da Türkiye oldu.

G.Afrika’da %30 burada %100

Türkiye’den önce faaliyete geçen Güney Afrika MMM, günde yüzde 1, ayda yüzde 30 kazanç vaadiyle para topluyordu. 6 ay önce kurulan MMM Türkiye’de ise getiri sözü arttı. MMM Türkiye, ayda yüzde 100 kazanç vaad ediyor.

Rus Titan’ı Türkiye’de hortladı!

Parasızlıktan hapis yattı

Mavrodi son olarak Rusya’da 33 dolarlık cezayı ödeyecek parası olmadığı için 5 gün hapis yattı. Şimdi Çin’de saklandığı düşünülüyor. YouTube videolarıyla üyelere sesleniyor.

Sahtekarlığın ‘felsefi’ boyutu

MMM’ciler üye artışı sağlamak için ‘Mavrodi Evrensel Hareketi’ adı altında bir oluşum kurdu. Dünyadaki finansal sistemin adil olmadığını, insanlığın bankacılık sistemi yerine MMM’i tercih etmesi gerektiğini anlatan ‘MMM İdeolojisi’nde şu ifadeler yer alıyor: MMM Evrensel Yardımlaşma Derneği, Dünya Halk Bankası, Finansal Sosyal Ağı, yardımlaşma sandığıdır. Dünya çapında finansal köleliğe karşı ayaklanmış milyonlarca insanın kendiliğinden gönüllü ağ oluşturması nemlidir. Bankerlerin sizin paranızla yeni bir limuzin ya da ev almalarını mı istersiniz? Neden onların kölesi olmak istiyorsunuz? MMM’e katılın ve paranız yardıma ihtiyacı olanlara gitsin. MMM iyiliğin kötülüğü yeneceği yer.



Sistem nasıl çalışıyor?

MMM’e sanal para Bitcoin aracılığıyla örneğin 10 dolar yatırdığınızda MMM hesabınıza 10 Mavrov (MMM puanı) kaydediyor. 1 ayda hesap yüzde 20-100 değerleniyor. Bunun için Facebook videoları çekmek, sosyal medyaya MMM’i öven mesajlar yazmak gibi görevleri tamamlamak gerekiyor. Bu şekilde aslında sistemin genişlemesi ve daha çok insanın üye olması sağlanıyor. Para yatırdıktan 2 hafta sonra para çekebiliyorsunuz. MMM bu noktada bir başka kullanıcıdan aldığı parayı sizin hesabınıza yatırıyor. Yani aslında yeni katılan kullanıcıların parasını eski üyeler arasında paylaştırıyor. Yeni üye geldikçe bu sistemin devamı bir süre sağlanabiliyor. Ancak bir noktada yeni üye kaydı olmayınca dağıtacak para olmuyor ve sistem ‘patlıyor.’

Video çeken Türkler
 
MMM Türkiye, ‘Finansal sosyal ağ’ ismiyle ve ‘Adil finansal sistem’ sloganıyla kuruldu. Kısa sürede üye sayısı 2500’ü aştı. MMM’ciler yeni üye kazanıp sistemin devamını sağlamak için üyelerine, ‘Yüzünüzün göründüğü video çekip sistemin güzelliğini anlatın. Bonus kazanın’ çağrısı yapıyor. İnternet sayfası yüzlerce Türk’ün MMM’in ‘ne kadar güzel bir yatırım aracı’ olduğunu anlatan videolarıyla doldu. Hatta deste deste para fotoğrafları ve MMM’e teşekkür mesajları da var.

Borsa İstanbul Avrupa borsalarına fark attı

 ‘İdolümüz Jet Fadıl!’

MMM Türkiye’nin sayfasına girilip bir süre geçirirseniz hemen sağ alt köşede bir chat penceresi açılıyor. Sistemi Uğur, Aykut ve Halil isimli görevliler size daha detaylı anlatmak ve sorularınıza cevap vermek için size yardımcı olmayı öneriyorlar. Pencere açılınca bu fırsatı kaçırmak istemedik. Gazeteci olduğumuzu söylemeden sistemi sorgulayan cümleler kurunca bizden ‘hayır gelmeyeceğini anlayan’ görevlinin pişkinliği ibret vericiydi. İşte yaşanan diyalog:
MMM: Merhaba! Size nasıl yardım edebilirim?

VATAN: Merhaba. Bu sistemin Türkiye’de bir zamanlar büyük olay yaratan Titan’dan hiçbir farkı yok benim gördüğüm kadarıyla.

MMM: Evet aynı titan.

VATAN: Ama Titan binlerce insanı mağdur etmişti.

MMM: Evet bizim de amacımız o.

VATAN: Nasıl yani amacınız insanları mağdur etmek mi?

MMM: Tabii.. İdolümüz de Jet Fadıl.
Uğur Koçbaş / Gazete Vatan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat dağ18 Kasım 2017 14:10

    hep üç kagıt paranızı boşa yatırmayın

  • Halim 09 Eylül 2017 12:59

    Mağduriyet ler nasıl giderilecek

  • mağdur07 Ağustos 2017 15:28

    http://www.hurriyet.com.tr/rus-titani-turkiyede-on-binlerce-kisiyi-dolandirdi-1762017-40518893

  • edemil14 Temmuz 2017 01:30

    18 kat trilyon para uçup gitti

  • Mağdur13 Temmuz 2017 21:21

    Mmm doşandırmaya devam ediyor şuan 40000 magdur var yaklaşık 4 milyar dolar para kayıplara karıştı insanları kuzu gibi umutlarla bekletmaye dewam ediyorlar ve yeni vaadlerle insanlar tekrar girmeye devam ediyor kesinlikle hiçkimse katılmasın ayda bir sistem batıyor geçmişe bakın herşey açık ve net 2017 aralık ocak şubat battı mağdur sayısı 20000 arkasından mart nisan haziran tekrar battı mağdur 20000 temmuz girişleride resat yedi oda gitti onunla beraber 5 milyar dolar kayıp ve kredi çekip arabasını evini satan hatta tefeciden borc alıp katılan insanlar mağdur bir an önce bu sitelerin kapanması gerek yeni mağdurlar olmasın yazık günahtır

  • mehmet fırat01 Temmuz 2017 23:36

    Yurt içinde ise haftaya Haziran ayına ait enflasyon verileri ile başlangıç yapacağız. Döviz kurlarının gecikmeli etkisinin geride bırakılması ve mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak enflasyonda gerileme beklentisi mevcut.

  • kazım sana ne lazım28 Haziran 2017 22:35

    bu sistemler milleti mağdur ediyor devlette mal mal bakıyor ...

  • gökay ünver28 Haziran 2017 01:17

    valla sistem patladı herkes madur oldu

  • mmm denmeyi düşünen biri11 Haziran 2017 21:07

    arkadaşlar her sistem tehlikeli borsaya girrsini borsada kazanma olasılığınız olduğu gibi kaybetme olasılığınızda mevcut düz mantık küçük küçük sistemi test edin

  • Ömer Gedikli 31 Mart 2017 13:09

    Yeni üye gelmeyeceği zaman sistemin patlayıp iflas edeceğini bir kenara bırakır isek dini açıdan alınan bu paraların adı faizdir ve haramdır. Faizi bu kadar rahat kazanıp kazandıran müslümanim diye ortada gezen insanları görmek çok gülünç.

  • EYÜP ÇETİN20 Ocak 2017 20:50

    arkadaşlar sistem çalışıyor asılsız yalan haberlere kanmayın!!! buğünkü sigorta kurumu ile aynı mantık. buğün 26 milyon çalışan işsiz kalsın mesala 1 ay sonrasının emekli aylığı ödenemez aynı sistemi bütün devletler yapıyor.ve bunu piramit diye anlatmıyor . sistem aynı mantık aynı

  • DENIZ DENIZ06 Ocak 2017 15:35

    MMM% 30 KAR VERMEYE DEVAM EDIYOR. ARKADASLAR KAZIRMAYIN DERİM...

  • Diyar05 Ocak 2017 23:38

    Mmm, getmays tan daha iyidir

  • Toprak05 Ocak 2017 23:35

    Bu sistem uzun ömürlü rahat olun

  • cem y01 Ocak 2017 18:38

    arkadaşlar söylediginize göre birbirine yardım eden bir toplulukmuş burası sen 100 tl yardım yapıyormusun o para sitedeki baska birine gidiyor ve sana 30 tl 1 ayda kazanc saglıyor sonra senın paraya ihtiyacın olunca sana 100 tl veriyolar sana 100 tl verenlerde 30 tl kazanıyo ii de senden para kesilmiyo öburunden para kesilmiyo peki kim veriyo bu 30 tl leri

  • Yiğit24 Eylül 2016 15:42

    Sistemin sıkıntısı bi süre sonra patlayacaj olması bi süre sonra yeni üye kayıtları o inince veya azalınca sistem patlayacaj çünkü sistemibn kaynagı müşteriler

  • Sergie'nin kodesten arkadaşı (Kankası)12 Ağustos 2016 14:27

    Araba alacaktım tüm param 20.000 tl idi buraya yatırdım 1 sene sonra Mercedes aldım, zamanında çekmişim parayı yoksa dobrosky olmakta vardı.. :))

  • sergei'nin halası13 Haziran 2016 15:40

    selam %100 dediler 1 hafta sonra sistem patladı paralar içerde kaldı nasıl olcak bu işin sonu ?

  • Sergei Mavrodi25 Nisan 2016 19:14

    Sistemim patlayacak ama ne zaman? kumar oynamayı seven gelsin MMM'e

  • Sergei mavrodi 31 Mart 2016 12:59

    Bu sistemi yatırımına ayda %100 kazanç sağlayabileceğini düşünen akli selim üyelerimin yine gördükleri pembe kazançlarla getirdikleri ve her getirdikleri başına ekstra kazanç aldıkları üyelerini de bir süre yeni üyelerin paralarıyla besleyip zamanı geldiğinde zaten illegal bitcoin piyasası üzerine kurulu sistemi daha önce rusyada ve birçok ülkede yaptığım gibi kapatıp yoluma bakmak için kurdum. Ancak bu sefer bitcoin kripto piyasası üzerinden kimse dolandırıcılık yaptığımı kanıtlayamayacak.

  • Jet Fadıl26 Mart 2016 14:57

    Adım kullanılmış, lütfen ismimle ilgili espiri yapılmasın artık :)

  • Ne Alaka26 Mart 2016 13:27

    Sizin sistemi kötüleyeceğinizi anladığı için aslında kinaye yapmış, sizinle dalga geçmiş, sunucu. Çünkü her türlü soru soran var konu dışı yardım isteyen var. Bu yüzden iyi cevap vermiş tebrik ediyorum Halili

  • Kalemder26 Mart 2016 11:40

    saglam kazanıyoruz çok şükür. müslim müslime yardım sağlıyo.

  • Furkan Çelik19 Mart 2016 20:58

    Yalnız destekde ki arkadaş sizlerle dalga geçmiş. Ayrıca haber külliyen yalan. Ama reklamın iyisi kötüsü olmaz teşekkürler :)

  • cengizhan dagdeviren19 Mart 2016 09:12

    enayiler olmasa uyanıklar nasıl bol kazançlı yaşayacaklar.