E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinRus milyarderlerin bebeği mayın tarlasında bulundu---

Rus milyarderlerin bebeği mayın tarlasında bulundu

Rus milyarderlerin bebeği mayın tarlasında bulundu
28 Ekim 2016 - 03:33 borsagundem.com

Rum kesiminden KKTC'ye geçmeye çalışırken mayınlı bölgede yakalanan kadının yanındaki bebeğin biyolojik annesi Rusya'nın en zengin iş kadını, babası da yine Rusya'nın ünlü bankacısı çıktı

Güvercinlik bölgesinde, mayınlı askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, 4 Rum’un yardımıyla kucağında 17 aylık bebek ile KKTC’ye geçiş yaparken yakalanan Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia’nın ‘taşıyıcı anne’ olduğu ortaya çıktı. Bebeğin biyolojik annesinin Rusyanın en zengin iş kadını Olga Mirimskaya, babasının da Rusya'nın Ulusal Ödeme Sistemi Zolotaya Korona'nın CEO'su Nikolai Simirnov olduğu açıklandı. Taşıyıcı annenin bebekle beraber kaçışını ise eşi Mirimskaya'dan boşanan Simirnov'un sağladığı iddia ediliyor. 

HİKAYE 3 YIL ÖNCE BAŞLADI

Rusya'dan Kıbrıs'taki mayınlı bölgeye uzanan hikaye, 3 yıl önce dünya genelinde Nestle, Kraft Foods, Unilever gibi markaların rakibi, Rusya’nın en büyük market zinciri Russky Produkt OAO'nun sahibi Olga Mirimskaya ile en zengin bankacılardan, ABD yaptırımları sonrası Rusya’da Visa ve Mastercard’ın yerini alan Zolotaya Korona şirketinin sahibi Nikolay Smirnov’un evlenmesiyle başladı.

Multimilyarder çift, bir süre sonra çocuk sahibi olmak istedi. Ancak, doktorlar yaşı ilerlemiş olan Mirimskaya'nın genç eşinden çocuk sahibi olmasının tehlikeli olduğunu söyledi. Bunun üzerine çift, aslen Kırımlı olan ve daha önce 5 kez başkası için doğum yapan Svetlana Bezpyataya ile anlaştı. Çiftten alınan sperm ve yumurta döllenerek Svetlana'nın rahmine yerleştirilerek hamilelik gerçekleştirildi. Mirimskaya, doğacak kızınının hayalini kurarken çift yaşanan tartışma sonucu ayrıldı. Bankacı Smirnov'un bebeği anne Mirimskaya'ya vermemesi için taşıyıcı anne Svetlana ile anlaştığı ve onu Kıbrıs Rum kesimine kaçırdığı öne sürüldü.  

“Mahkemeler, Olga Mirimskaya’yı yasal anne kabul etti”

Olga Mirimskaya’nın çocuğun velayet hakkı ve iadesi için hem Rusya hem de Svetlana’nın kaçtığı Güney Kıbrıs mahkemelerinde dava açtığını yazan Rus basını, aylar süren mahkeme sürecinde Rusya ve Güney Kıbrıs mahkemelerinin, Olga Mirimskaya’yı yasal anne olarak kabul ettiğini belirtti.
Svetlana Bezpiatalia’nın bu nedenle Interpol tarafından arandığı ve yasal olmayan yolla KKTC’ye kaçtığı belirtildi.

Svetlana ve 18 aylık Sofia, 4 gün önce Gazimağusa kenti yakınlarında sınırı yaşadışı geçerken askeri yasak bölgede yakalandı. Taşıyıcı anne ve 4 Rum işbirlikçi Lefkoşa’da ‘sınır ihlali’yle suçlanırken, KKTC’ye de Rus avukatlar akın etti. Bu arada Rum mafyasının da anne ve Sofia’nın peşinde olduğu belirtiliyor.

PARA CEZASIYLA KURTULDU

Bu arada taşıyıcı anne Svetlana Bezpyataya ve 4 Rum, dün Lefkoşa’da askeri mahkemede 7’şer bin Euro para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. Svetlana, mahkemede, bebeği Sofia ve kendisinin can güvenliği olmadığı için Güney Kıbrıs’tan kaçtığını belirtirken, KKTC’deki avukatı Ünver Bedevi, “Svetlana’nın Rus milyarder Olga Mirimskaya ile taşıyıcı annelik sözleşmesi olabilir ancak gerçek anne Svetlana. Baba ise, Mirimskaya’nın eski kocası Nikolay Simirnov. Rus milyarder kadın eski kocasından intikam almak için çocuğu istiyor. Svetlana şimdi Ercan Havalimanı üzerinden ülkesi Ukrayna’ya dönecek” dedi.




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)