E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRubledeki düşüş rahatsızlık yaratıyor---

Rubledeki düşüş rahatsızlık yaratıyor

Rubledeki düşüş rahatsızlık yaratıyor
17 Aralık 2014 - 13:09 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, rublenin zayıflamasının rahatsızlık kaynağı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini söyledi

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, rublenin zayıflamasının rahatsızlık kaynağı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini söyledi.

Para biriminin cari düzeyinin ekonomik temelleri yansıtmadığını ifade eden Medvedev, döviz rezervlerinin de yeterli düzeyde olduğunu sözlerine ekledi. 

Medvedev "Döviz piyasası için ağır düzenlemelere gerek yok" derken, atılacak adımların piyasa koşullarını temel alması gerektiğini ve döviz piyasasındaki oynaklıkla ilk kez karşılaşmadıklarını vurguladı.

Ruble dün dolar karşısında 80'i de aşarak rekoru ileriye taşırken, ülke merkez bankasının 650 baz puanlık sürpriz faiz artırımı bu düşüşe çare olamadı. Ruble bu yıl dünya genelinde en kötü performansı kaydeden para birimi konumunda. 

Rusya Maliye Bakanlığı, rublenin 1998'den bu yana en dik kaybını dindirmek için para birimine doğrudan satış yoluyla müdahale ediyor müdahalede bulunuyor. Ayrıca Medvedev'in bugün ekonomi yönetimi ve şirket yöneticileriyle toplantı yapacağı duyuruldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)