E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRosatom, Akkuyu hisselerinin yüzde 49’unu bu yıl satmak istiyor---

Rosatom, Akkuyu hisselerinin yüzde 49’unu bu yıl satmak istiyor

Rosatom, Akkuyu hisselerinin yüzde 49’unu bu yıl satmak istiyor
16 Ocak 2018 - 11:51 borsagundem.com

Rosatom kamu şirketinin 2018 yılında Akkuyu Nükleer Santralinin %49’unun satılmasına ilişkin anlaşma imzalamayı planladığı belirtildi

Rus haber ajansı TASS’a konuşan Rosatom’dan kaynak, nükleer santralin ilk enerji bloğunun teslim süresinin yatırımcıların projeye katılmasına direk bağlı olduğunu kaydetti.

Kaynak, ”Rosatom 2018 yılında Akkuyu nükleer santrali hisselerinin %49’unu satmayı hedefliyor. Bu gelişme 2023 yılına ilişkin planları direk olarak etkiliyor” dedi.

Rosatom’un geçen yıl Akkuyu çalışmalarını olumlu değerlendirdiğini dile getiren kaynak şu şekilde konuştu:

Projenin gerçekleştirilmesini büyük ölçüde hızlandırdık, bu yıl yeni son derece önemli aşamaya giriyoruz, lisans alarak bu ülkedeki yatırımcılarla çalışmaya başlayabileceğiz. Bu yılın başarılı olması 2023 yılında yapılması planlanan santralin teslimatını etkileyecek. 2018 yılında Türkiye Hükümeti ile elde edeceğimiz başarılar nükleer santralin 2023 yılında kutlanacak Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümüne kadar teslim edilmesini sağlayabilecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)